Kultúra

A szomorkás idő miatt halasztják a Szenes koncertet

Műsorváltozást okozott az eső, péntek helyett vasárnap csendülnek fel a legendás dalszerző slágerei a józsefvárosi Rezső téren.

Szenes Iván halálának harmadik évfordulóján dalaival emlékeznek rá az eredeti előadók mellett ifjú tehetségek is. Az ingyenes emlékkoncerten énekel Aradszky László, Koós János, Bodrogi Gyula, Voith Ági, Kocsis Tibor, Nagy Feró és a Beatrice, Wolf Kati, Tabáni István, Rakonczai Imre, Csobot Adél, Zalatnay Sarolta és az Apostol együttes.

Koós János vasárnap olyan dalokat is előad, amelyeket harminc éve nem énekelt, Aradszky László is különleges meglepetéssel készül, Bodrogi Gyula pedig színházi slágerekkel. A koncertet az MTVA televíziós és rádiós csatornái is műsorra tűzik.

Szenes Iván 2010. szeptember 13-án, életének 87. évében hunyt el. Csaknem kétezer dalszöveget írt, az egész ország, különböző korosztályok ismerik és dúdolják még ma is a Nemcsak a húszéveseké a világ, a Kicsit szomorkás a hangulatom máma, a Kislány a zongoránál, a Találkozás egy régi szerelemmel, az Úgy szeretném meghálálni, a Kicsi gyere velem rózsát szedni, a Mindenkinek van egy álma című örökzöldeket.

Több mint száz színdarabot, filmet, rádió- és tévéjátékot mutattak be verseivel, illetve az ő átdolgozásában.

Az emlékkoncert helyszínéül azért választották a Rezső teret, mert Szenes Iván ott élt és alkotott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik