Kultúra

Csaknem egymilliós bírság a filmcsatornának

Ong Bak 2 ( Ong Bak 2)
Ong Bak 2 ( Ong Bak 2)

Több ezer gyermek láthatott egy kivégzésektől és kínzásoktól hemzsegő filmet.

Márciusban műsorra tűzött egyik filmjének rossz korhatár-besorolása miatt pénzbüntetést kapott a Film Mánia tévécsatorna – közölte a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa csütörtökön..

A szóvivői iroda közleménye szerint a film, valamint előzetesei helytelen közzététele miatt a médiatanács összesen 940 ezer forintos bírsággal sújtotta a médiaszolgáltatót.

A televízió az Ong Bak 2 – A Bosszú című filmjét látta el alacsony korhatári besorolással és már este kilenc óra után vetíteni kezdte. A döntés szerint a filmet 18 éven aluliaknak nem ajánlott kategóriában, csak este tíz óra után lehetett volna közzétenni, mivel abban gyakoriak voltak a kivégzések, kínzások és a durva erőszak bemutatása. A film több jelenete kiszolgáltatott helyzetben lévő gyerekeket és velük szemben elkövetett kegyetlenségeket ábrázolt.

31 ezren néztek bele

A hatóság vizsgálataiból az is kiderült, hogy a vetítés alatt 2400 gyermek nézte a Film Mánia adását, zömmel 12 év alattiak. Azoknak a 18 éven aluliaknak a száma, akik legalább egy percre belenéztek a szóban forgó adásba, csaknem 31 ezer volt.

Mint írták, a csatorna nem először sértette meg a kiskorúakat védő szabályokat. A médiatanács hasonló jogsértések miatt a Film Mánia tévécsatornát eddig négy alkalommal marasztalta el az elmúlt 12 hónap során, amelyek miatt összesen több mint kétmillió forintot volt kénytelen megfizetni. A mostani az eddigi legmagasabb pénzbüntetés ezek közül.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik