Kultúra

Vízben szexelő párt és égő autókat vetítettek a gyerekeknek

Az AnyaMama blog szerzője teljesen jogosan kiakadt azon, hogy a moziban erőszakos filmajánlókat mutattak a 6-os korhatárkarikás mesefilm előtt.

Égő autók, vízben enyelgő pár, lövöldözés, robbanás, gyilkosság – nagyjából erről szóltak azok a filmajánlók, amelyek miatt felháborodott az AnyaMama blog szerzője. S nem azért, mert a hölgy prűd, hanem mert ezek a trailerek a Szörny Egyetem című mesefilm előtt mentek a moziban. A szexelős-robbanós filmajánlókat nem nagyon bírták a gyerekek:

„A hétéves lányom ekkorra az ölemben kucorgott, de már előtte is hátat fordított a vászonnak és bedugta a fülét. Ez után már férjem felállt, és kiment szólni a mozi személyzetének, akiktől azt a választ kapta, hogy a forgalmazó ezt küldi, ők nem tudnak belenyúlni, azt vetítik, amit kapnak. Ugyanakkor néhány perc múlva leállt az előzetes, és elindult egy másik a Hupikék Törpikék 2, a Repülők, és egy karácsonyra várható dínós film előzetesével.

Alighanem a hiba mégiscsak a készülékben lehetett, bár senki nem szólt semmit. Lehet, hogy a filmet illetve a hozzá tartozó termet keverték össze, mindenesetre a gyerekek olyat láttak, amit nem kellett volna nekik, és amitől egyelőre itthon megkíméltük őket. Rajtuk kívül pedig, gyerekfilmről lévén szó, több tucat gyerek, egy egész táborozó csapat is ugyanezzel szembesült. Persze nem gondolom, hogy maradandó lelki sérülést okozott ez nekik, és azt sem, hogy ne lehetne hibát elkövetni, ami alighanem a moziban is történt. De egy kis odafigyelés, illetve egy minimális bocsánat kérése talán jól jött volna.”

Íme, az egyik film, amit a kisgyerekeknek ajánlottak:

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik