Kultúra

6+1 színész, aki kinyírhatná a két legnagyobb szuperhőst

Jack Nicholson és Heath Ledger után ismét szüksége lehet egy Jokerre Warneréknek, a Movieweb pedig úgy döntött, segít egy kicsit a stúdiónak ez ügyben.

Azt azért jegyezzük meg, hogy amellett, hogy mindig érdekesek az ilyen válogatások, egyelőre szó sincs arról, hogy Joker karaktere benne lenne a Batman vs. Superman filmben.


Peter Sarsgaard

A színész legutóbb a The Killing 3. évadában mutatta meg, hogy mennyire a kisujjában van a színészet mestersége. Ráférne már egy olyan szerep, amivel a “mennybe megy”, és ha ehhez egy gonoszt kell alakítania, hát ilyen a sors. Ha már mindenképpen választani kell valakit, akkor ő lenne az egyik jelöltünk. Persze még mindig azt valljuk, hogy Heath Ledger örökségét békén kellene hagyni.

Aaron Paul

Vagyis Jesse Pinkman, merthogy ezen a néven lett világírűvé a Breaking Badben. A srác egy színészisten, a zavarodott, lecsúszott figurát kiválóan hozza, biztosan be tudná ehhez ékelni a hatalom – lerombolása – utáni vágyat. Ő lenne a másik ideális választás. Igen, lesz még egy harmadik is.

Alexander Koch

Az egyik legfrissebb félőrült a hollywoodi futószalagról. Jelenleg Junior Rennie karakterét alakítja a Stephen King könyve alapján készült A búra alatt című CBS-sorozatban. A srác nagyon jól hozza a mániákus karaktert, de szerintünk túl nagy dobbantás lenne még neki egy Batman vs. Superman kaliberű projekt. Bár az is igaz, hogy valamivel be kell robbanni.

Glenn Howertown

Most őszintén, ki az aki normális a Felhőtlen Philadelphiában? Glenn Howetown már 9 éve hozza a kissé flúgos karaktert, ettől függetlenül nem igazán tudjuk elképzelni Joker szerepében. Reméljük nem is kell.

Leonardo DiCaprio

Ugyan, ki merné azt mondani bármilyen szerep kapcsán, hogy “Erre bizony DiCaprio nem alkalmas”. Aki még mindig a Titanic hősszerelmeseként, esetleg nyálgépként asszociál a jó Leóra, annak ajánljuk figyelmébe az Egy kosaras naplója, A Véres gyémánt, a Viharsziget és A tégla című filmeket. De, ha ez sem győzte meg az olvasót, akkor a Django elszabadulban végképp bizonyítja, hogy ő a tökéletes gonosz – is.

John Leguizamo

Hollywood egyik legalulértékeltebb és legsokoldalúbb színésze, aki a Carlito útjától a Vészhelyzeten át a Holtak földjéig szinte minden szerepben megállta a helyét, ráadásul – bár ezt a szinkronosan mozizók talán kevésbé tudják – rendszeresen adja a hangját az animációs filmek aranyos vagy éppen bohókás állatainak. Sok szempontból jó választás lenne, de a közönség nem biztos, hogy jól fogadná.

+1

Robert Knepper

A történelmi hűség kedvéért jeleznénk, hogy őt csak mi adtuk hozzá a listához. Robert Kneppert itthon elsősorban A szökés című sorozat legmocskosabb karaktereként ismerik, pedig igen szép filmográfiával rendelkezik. Legutóbb az egyébként pocsék A szekta című sorozatban mutatta meg, hogy az ő szerepe a sötét oldalon van, de nem csak ezért lenne alkalmas, hiszen elég csak ránézni az arcberendezésére. Most képzeljünk el rajta egy kis sminket:

Forrás: deviantart

Ajánlott videó

Olvasói sztorik