Kultúra

Öt dolog, amit ne hagyj ki a Szigeten!

Alaposan felturbózták a fesztivál nem zenei kínálatát, ebből csemegézünk.

A mínusz egyedik napon már bejáratott, remekbe szabott romkocsmanegyedben döbbentünk rá: idén már tényleg olyan a Sziget, mint egy Hajógyárira zsúfolt Budapest. Ahogy a fővárost látogató turistáknak is vannak kötelező köreik – mint például a Margit hídról a panoráma – úgy a fesztiválköztársaság is teli van maradandó élménnyel kecsegtető pontokkal. Összeszedtük, hogy mi mire vagyunk a legjobban kíváncsiak.

A Sziget Dagálya

Évtizedeket kellett rá várni, de végre megcsinálták: van strand a fesztiválon. A Sziget Beach szigorú szabályokkal várja a hűsölni vágyó tömegeket, fürdeni ugyanis nem lehet a Dunában, csak belesétálni. Az őslakosok beszámolója alapján igencsak mókás látvány, ahogy a rendre ügyelő szigorú őrök szinte kergetőznek a vízben elmerülni próbáló renitensekkel.

A Sziget színfoltja

Megvan az a jelenet a Hookból, mikor Robin Williamsből előtör az évek óta elfojtott Pán Péter, és önfeledt színes kajacsatában tör ki az elveszett fiúkkal? Vagy a Carboonfols-klip, melynek egyik szereplője sem ússza meg fehéren? Körülbelül ilyen élményt ígér a szombati, Nagyszínpad előtti Color Party is, ahol ehető és lemosható festékpatronokkal színezhetik be a teret, és természetesen egymást a résztvevők.

A Sziget színháza

Gigantikus utcaszínházi produkció nélkül már nehéz lenne elképzelni a Szigetet. Idén a 2006-ban már hatalmas sikert arató Titanick tér vissza Tűzmadarak című előadásával. Ami még ennél izgalmasabbnak ígérkezik, és igazi kihívás lesz megtalálni őket, azok a különböző helyszíneken felbukkanó produkciók. Reméljük, hogy nem lesz nagy művészet véletlenül beletoppanni egy-egy ilyen sétáló performansz közepébe.

A Sziget cukisága

Az egyik első bevándorlói beszámolóból ismertük meg a nemes egyszerűséggel csak ölelő nyuszinak és ölelő macinak keresztelt gyeppel borított hungarocellszobrokat. Nagyon aranyosak a képek alapján, szóval tessék megkeresni és megölelni őket!

A Sziget szeme

Személy szerint csak szemezni fogok a 65 méteres óriáskerékkel lentről, mert tériszony nevű állandó társam nem támogatja, hogy felüljek rá. Akinek nincs ilyen problémája, menjen egy kört helyettem is, biztos jól néz ki a magasból a köztársaság és a körülötte fekvő Budapest.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik