Kultúra

Halk volt a Sziget

az-elso-fesztivalozok-a-Szigeten(960x640)(1).jpg (sziget, sziget fesztivál 2013, )
az-elso-fesztivalozok-a-Szigeten(960x640)(1).jpg (sziget, sziget fesztivál 2013, )

A hétfő éjszaka és kedd hajnalban elvégzett vizsgálatok során a megengedett határértékek alatt volt a Sziget zajszintje.

Egyelőre megnyugtatóak az eredmények, mert a mérések azt mutatták, hogy a zajszint bőven a megengedett határértékeken belül maradt – mondta a hangpróbáról Gerendai Károly. A főszervező hozzátette, hogy a fesztivál ideje alatt folyamatosan mérnek majd, és az esetlegesen felmerülő problémák esetén minden lehetséges eszközzel megpróbálnak beavatkozni.

Gerendai elégedett az eredménnyel, de hozzátette: az elmúlt években már előfordult, hogy a hangpróbán mindent rendben találtak, aztán a későbbiekben mégis gondokkal szembesültek. Hangsúlyozta: ha bárki is túlságosan hangosnak hallja a rendezvényt, akkor ezt egy call centeren keresztül bejelentheti. Szakembereik kiszállnak a megadott címekre, és ott is mérik a zajszintet annak érdekében, hogy ha szükséges, akkor be tudjanak avatkozni.

A fesztivál ideje alatt négy szakértő dolgozik a Duna két oldalán, további járőreik pedig folyamatosan figyelik azokat a területeket, ahol korábban már voltak problémák

Ajánlott videó

Olvasói sztorik