Kultúra

Legendás magyar tévéműsorok, amiket visszasírunk

Nyakunkon a digitális átállás, hamarosan végleg lezárul egy korszak a magyar televíziózásban. Ennek apropóján felidézzük a hazai tévézés legmeghatározóbb, legkedvesebb emlékű műsorait.

Ablak

Déri János Táncsics-díjas újságíró, szerkesztő, riporter szolgáltató műsora. Ahogy az MTVA archivuma is írja az Ablakban hétről hétre segítette a kisembert közügyei intézésében, a hivatalokkal folytatott harcaiban. Szerette a népszerűséget, de nem felejtette el, hogy „az újságíró felelőssége nem az, amit mond, hanem az, ahogyan értik”.

Űrgammák

Ki gondolná, hogy az 1995 és 1998 között vetített Űrgammák 160 epizódot élt meg? És mégis. A Haldor-01 űrhajó legénysége Dexter parancsnok és Sziniszter kivételével elestek a galaktikus csatában. A két földönkívüli Orsit, Jucit, Csillát, Patrikot, Ákost és Jocót elrabolták Budapestről – velük pótolják a hajó legénységét. A földi gyerekek a hosszú küldetés alatt iskolában szerzett tudásukkal segítették a két földönkívüli űrgammát. Számomra leginkább Szulák Andreáról maradt emlékezetes. Meg persze a Xénia-láz botrányról.

Van benne valami

A nyolcvanas-kilencvenes évek legnépszerűbb televíziós vetélkedője, ami különösen Vágó István hamisítatlan játékvezetői stílusától maradt emlékezetes.

Zsebtévé

1975-ben indult az elsősorban gyermekeknek szánt magazinműsor, amelyben olyan máig emlékezetes karakterek születtek, mint Móka Miki, Hakapeszi Maki, a Versmondó lány, Hiszékeny úr vagy éppen Furfangos Frigyes mester.

Valamit kifelejtettünk? Írja meg kommentben!

Olvasói sztorik