kapolcs (ingyenes, )
Kultúra

Művészetek völgye – Irodalom és dzsessz egy udvarban

Idén egy udvarba költözik az irodalom és a dzsessz a Művészetek Völgyében; az irodalmi részben "megjelenik" Weöres Sándor, Csukás István és székely írók, a zenei részben többek között Harcsa Veronika és Dés András.

A dzsessz mindig jelen volt a völgyben, de eddig kevésbé frekventált helyen, most pedig “összeköltözött” a Magyar Írószövetség által évek óta működtetett irodalmi udvarral a Király-udvarban: este hatig irodalmi műsorok, utána pedig dzsesszkoncertek hangoznak el – mondta az MTI-nek az egyik szervező, Jakab Natália.

Hozzátette: a két terület organikusan kiegészíti egymást; a zenekarok közül a kisebb formációkat hívták meg a kissé otthonosabb színpad miatt. Az irodalmi udvarban – többek között – Mirtse Zsuzsa, Berta Zsolt és Bíró Gergely írókkal Erős Kinga kritikus beszélget,

Csukás István Pom-pom meséi “elevenednek meg”, Piros ruhában, szerelemben címmel Weöres Sándor és Károlyi Amy élete, szerelme jelenik meg versekben, Lázár Balázs és Tallián Mariann színművészek előadásában. Elhangzik az Erdélyi Magyar Írók Ligájának irodalmi műsora, a közönség megismerkedhet Murányi Sándor Olivér és Muszka Sándor erdélyi írókkal, s minden nap lesz irodalmi játszóház.

Az esti koncerteket – többek között – a Snétberger Zenei Tehetség Központ diákjai, Harcsa Veronika és Gyémánt Bálint, a Pátkai Rozina Quintet, a Dés András Quartet ’13, a Gyárfás István – Sárik Péter Duó, a Bacsó Kristóf Trió, valamint a Dresch Quartet adja.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!