Kultúra

Mik is azok a ragjegyek?

Koltay Miklós
Koltay Miklós

2013. 07. 11. 20:30

Mutasd a címkéd, megmondom a ragjegyed!Különleges postai küldemények a Tornyai-múzeumban.

A ragjegyek színes világába vezeti a bélyeggyűjtőket és a filatélia iránt érdeklődőket Gidófalvy Péter filatéliai szakíró sok-sok különleges postai küldeménnyel illusztrált előadásában július 13-án 14 órakor a Tornyai János Múzeumban. 

Szombaton délután a legcsendesebb hobbi képviselői ezúttal a Tornyai-múzeumban gyűlnek össze filatéliai előadássorozatuk keretében, hogy a ragjegyek színes világába nyerjenek betekintést Gidófalvy Péter, a Szabolcsi Bélyegújság tulajdonos-főszerkesztőjének, és számos filatéliai szervezet tagjának előadásában.

De mik is azok a ragjegyek? Amikor levelünk különleges kezelést igényel, a Posta kis címkék felragasztásával jelzi az extra szolgáltatásokat: ajánlott, légipostai, tértivevényes stb. küldemények. Ezek a kis címkék, az ún. ragjegyek különleges gyűjtési és kutatási területet alkotnak, sok-sok érdekeset mesélnek a múltról mindazoknak, akik bebocsájtást nyernek ebbe a színes, ám mégis rejtett világba. A magyar postai ragjegyek nemzetközileg is elismert kutatója e témát mutatja be hallgatóságának.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.