Kultúra

Legendás fesztiválok versenytársa a Sziget

Sziget-Fesztival(960x640)(4).jpg (Sziget Fesztivál)
Sziget-Fesztival(960x640)(4).jpg (Sziget Fesztivál)

A Le Monde szerint a magyar rendezvény túltesz a legismertebb francia fesztiválon, és olyan nagy angol nevekkel egyenrangú, mint a Leeds vagy a Glastonbury Fesztivál.

A francia liberális újság, a Le Monde Anne-Marie Autissier-t, A fesztiválok Európája című kötet szerzőjét idézte, aki szerint az a tény, hogy Magyarországon rendezik meg Európa legnagyobb zenei fesztiválját, azt bizonyítja, hogy “a fesztiválozás európai jelenséggé” nőtte ki magát. Az elmúlt húsz évben az ilyen jellegű kulturális események száma megsokszorozódott, ami a szerző szerint párhuzamba állítható a fapados légitársaságok fejlődésével. Olcsó utazással és kempingfoglalással a fesztiválozók büdzséjük nagy részét olyan belépőkre tudják fordítani, amelyekkel egyszerre több koncertet is meghallgathatnak.

“Ez a rendezvény vonzza Európában a legnagyobb közönséget, tavaly több mint 400 ezren voltak, míg a hasonló jellegű Les Vieilles Charrues elnevezésű francia fesztiválon csak 270 ezren. A magyar esemény olyan nagy angol nevekkel versenyez, mint a Leeds vagy a Glastonbury Fesztivál” – írta a Le Monde a Sziget fesztiválról.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik