Kultúra

Érkezik a Lost és a Vasember alkotójának félresikerült szerelemgyereke

J.J. Abrams és Jon Favreau összefogott, hogy valami forradalmian újat vigyenek a televíziózásba. A Revolution című sorozat a címével ellentétben minden, csak nem forradalmi.

Pedig akár az is lehetett volna, hiszen a megfelelő alapok adottak voltak. A történet szerint ugyanis egy világméretű áramszünet veszi kezdetét a Földön. Nincs se internet, se mobiltelefonok, de még villanykörte sem, vagyis a világ mintha visszalépne pár száz évet az időben. Kitör az anarchia, a hatalmat az erősebb kutya… elven a Monroe Mílicia veszi át, amelyet a zsarnok Monroe tábornok vezet. 15 év telt el az elsötétülés óta, a hatalmi játszmák pedig még mindig nem értek véget, s nagyon úgy tűnik, van, aki nemcsak hogy tudja, hogy mitől következett be a globális áramszünet, de azt is tudja, hogyan lehetne visszakapcsolni. És persze, akié az áram, azé a hatalom.

Nem hangzik rosszul, nem? Nem hát. Csak éppen elfelejtettek izgalmakat írni a sorozatba. A 20 részes első évad – már berendelték a másodikat – javarészt időhúzással telik, a karakterek megkedvelhetetlenek, a színészek felét ki lehetne kukázni, és annyi logikai bakiba futhatunk bele, hogy azt számolni is nehéz.

Persze aki ennek ellenére vagy éppen ezért ki akarja próbálni a sorozatot, az június 20-án 21.10-kor az RTL Klubon megteheti. Jelzem, az első rész még élvezhető is, leszámítva a főhősnő Tracy Spiridakos játékát – már ha azt lehet annak nevezni.

Kövess minket a Twitteren is!

Sőt, már a Tumblren is megtalálsz minket!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik