Kultúra

Egy ezresért a Szigetre

sziget (sziget)
sziget (sziget)

A korábbi kedvezmények mellett idén egy úgynevezett „visitor” jegyet is bevezetnek a szigetesek.

Sokan már nem is tudják és sokan még nem tudják, hogy mennyit fejlődött, illetve milyen lett mostanra a Sziget Fesztiválköztársaság. Azoknak, akik régen voltak és a változásra kíváncsiak, illetve azoknak, akik még nem voltak, de szívesen belepillantanának, egy új belépőjegytípust vezetnek be a szervezők.

Akinek a szolgáltatója lehetőséget biztosít, mobiltelefonos vásárlással idén alkalom adódik 1000 forintért venni limitált időre érvényes úgynevezett „visitor” jegyet a Szigetre. Az 1 óra időtartamra szóló látogatójegy alkalmat nyújt arra, hogy megnézhessük, milyen és mennyit változott a fesztivál küllemében. Akik pedig kedvet kapnak és úgy döntenek, hogy maradnának tovább is, azoknál az első óra elteltével automatikusan a már korábban bevezetett mobil percdíjas tarifa lép életbe. A felhasználó a bejáratnál mobiltelefonjával aktiválja a rendszert és a végén annyit fizet, amennyi időt eltöltött a Szigeten.

Fotó: Hír24 / Kummer János

Diákoknak idén is él a kedvezményes bérlettarifa. A csoportba szerveződő diákok akár 50 százalékos kedvezménnyel juthatnak hetijegyhez a Szigetre. Szintén féláron juthat be, de napijeggyel, aki este 11 óra után váltja meg az aznapi jegyét, amivel másnap reggelig lehet bent tartózkodni.

Népszerű kezdeményezés immár két éve, az úgynevezett CityPass, melynek megváltásával, az ingyenes tömegközlekedés mellett Budapest számos intézményét is kedvezménnyel lehet meglátogatni. Idén ez a szolgáltatás is él tovább.

Aki pedig biztosan kijön, május 5-ig még kedvezményesen vehet napijegyet és bérletet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik