Kultúra

Szent György-heti vigasságok Móron

Szegedi Nemzetközi Néptáncfesztivál megnyitója (néptánc, néptáncfesztivál, novák ferenc, )
Szegedi Nemzetközi Néptáncfesztivál megnyitója (néptánc, néptáncfesztivál, novák ferenc, )

Április 24-28. között sokszínű kulturális, borászati, gasztronómiai programokkal, koncertekkel, gyermekprogramokkal várják a móriakat és a városba látogatókat.

A tavasz első nagy vendégváró rendezvénye Móron a Szent György-heti Vigasságok, amit 1999 óta hagyományosan április utolsó hetében rendeznek meg. Április 24-28. között sokszínű kulturális, borászati, gasztronómiai programokkal, koncertekkel, gyermekprogramokkal várják a móriakat és a városba látogatókat.

A programsorozat kiemelt rendezvénye az „Ezerjó Fakanálforgató”, a borral készülő ételek országos főzőversenye: a tűzön, rácson, bográcsban készült ételekre csúszik legjobban a jó móri bor.A színvonalas móri vendéglátóhelyek helyi specialitásaikkal gasztronómiai kalandozásra is csábítják az ínyenceket.

A Vigasságok első eseménye  Varga Gábor Farkas fehérvári grafikusművész kiállításának megnyitója a Lamberg-kastély Park Galériájában április 24-én 18 órakor, másnap pedig már elindulnak a zenei rendezvények is: Made in Hungária musical, városi kórustalálkozó, borász bál, Heaven Street Seven és Doors emlékzenekar koncert, buli a Viking zenekarral… Lesz Dumaszínház, lovagi torna, sportbemutatók, kirakodóvásár, májusfa-állítás és sok minden más.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik