Kultúra

Lili bárónő színre lép!

„Ezek az esték arra valók, hogy szenzációs dallamokkal és önfeledt komédiázással felhőtlen szórakozást ajándékozhassuk a közönségnek” – vallja a Lili bárónő rendezője, Korcsmáros György. Április 14-én újra műsoron a nagysikerű operett!

„Gombrowicz mondta, hogy az abszurd őse az operett. Az operett társadalomkritika is, mindenfajta viselkedésmódnak a kifordítottját és a lehetetlenségét ábrázolja. Ezt a lehetetlenséget egészen odáig viszi, hogy egyszer csak dalra fakadnak a szereplők… A bécsi, azaz a magyar operett azért volt ennyire sikeres, és Magyarországon a sikere azért maradt töretlen, mert a híres pesti kabaré összefonódott az operettel-írja a Vörösmarty Színház.

A polgárok szerették saját maguk kigúnyolását és főleg az arisztokrácia ’lehülyézését’ nézni a színházban. Ez a műfaj igazi hungarikum, és funkciója a teljes kikapcsolódás. Tudjuk és vállaljuk, hogy ezek az esték arra valók, hogy a szenzációs dallamokkal – hiszen még azok is ismerik a dalokat, akik még sosem látták a művet színpadon – és az önfeledt komédiázással felhőtlen szórakozást ajándékozhassuk a közönségnek, hogy három órán keresztül megfeledkezhessenek a gondjaikról” – mondja a Lili bárónő rendezője, Korcsmáros György.

Ezen az estén Lili bárónőt Mahó Andrea, Illésházy grófot Keller János alakítja.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik