Kultúra

Egy óra sötétség Székesfehérváron is

föld órája (föld órája)
föld órája (föld órája)

Március 23-án, szombaton este egy órára a világ minden táján lekapcsolják a feleslegesen világító lámpákat, hogy felhívják a figyelmet a környezetszennyezésre. A „Föld Órája” programhoz ismét csatlakozott Székesfehérvár városa, így este fél kilenckor több helyen kikapcsolják a díszkivilágítást.

A WWF Magyarország idén is felkérte Székesfehérvár városát, hogy csatlakozzon a 2013. március 23-án, szombaton 20.30-tól 21.30-ig megrendezett „Föld Órája” programhoz. A kezdeményezéssel világszerte a környezetszennyezés és a túlfogyasztás okozta problémákra szeretnék felhívni a figyelmet. A szervezők arra kérik a résztvevőket és az ötlet támogatóit, hogy minden év márciusának utolsó szombatján este világszerte kapcsolják le egy órára a felesleges világítást és áramtalanítsák a különféle elektromos készülékeket.

Az elmúlt évekhez hasonlóan városunk a Püspöki Palota, a Polgármesteri Hivatal, a Tízes huszárok lovas szobra, a Nyitott Könyv, a Bazilika és az Országalma díszkivilágításának lekapcsolásával csatlakozik az akcióhoz. Az eseményhez magánszemélyek is csatlakozhatnak, sőt ösztönzik is ezt a szervezők. Az a város, ahonnan a lakosságszámhoz viszonyítva a legtöbben regisztrálnak az eseményen történő részvételre, egy évig viselheti a „WWF Föld Órája fővárosa” címet.

A lakosság segítségét is kérik, hogy minél többen vegyenek részt az energiatakarékossági kezdeményezésben és a weboldalon történő regisztrációban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik