Kultúra
föld órája (föld órája, )

Egy óra sötétség Székesfehérváron is

Buthy Lilla

2013. 03. 21. 20:06

Március 23-án, szombaton este egy órára a világ minden táján lekapcsolják a feleslegesen világító lámpákat, hogy felhívják a figyelmet a környezetszennyezésre. A „Föld Órája” programhoz ismét csatlakozott Székesfehérvár városa, így este fél kilenckor több helyen kikapcsolják a díszkivilágítást.

A WWF Magyarország idén is felkérte Székesfehérvár városát, hogy csatlakozzon a 2013. március 23-án, szombaton 20.30-tól 21.30-ig megrendezett „Föld Órája” programhoz. A kezdeményezéssel világszerte a környezetszennyezés és a túlfogyasztás okozta problémákra szeretnék felhívni a figyelmet. A szervezők arra kérik a résztvevőket és az ötlet támogatóit, hogy minden év márciusának utolsó szombatján este világszerte kapcsolják le egy órára a felesleges világítást és áramtalanítsák a különféle elektromos készülékeket.

Az elmúlt évekhez hasonlóan városunk a Püspöki Palota, a Polgármesteri Hivatal, a Tízes huszárok lovas szobra, a Nyitott Könyv, a Bazilika és az Országalma díszkivilágításának lekapcsolásával csatlakozik az akcióhoz. Az eseményhez magánszemélyek is csatlakozhatnak, sőt ösztönzik is ezt a szervezők. Az a város, ahonnan a lakosságszámhoz viszonyítva a legtöbben regisztrálnak az eseményen történő részvételre, egy évig viselheti a „WWF Föld Órája fővárosa” címet.

A lakosság segítségét is kérik, hogy minél többen vegyenek részt az energiatakarékossági kezdeményezésben és a weboldalon történő regisztrációban.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Budapest, 2012. február 7.
A Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülõtér 2B terminálja, ahol „bud:terminal 2b” feliratot helyeztek el. A Budapest Airport megújult arculatának megfelelõ jelzések nemzetközileg is könnyen értelmezhetõek, mert a magyar fõváros repülõterének IATA (International Air Transport Association, a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség) kódja: BUD. Ez a hárombetûs reptéri kód szerepel a feladott poggyászok címkéjén, a repülõjegyen és a beszállókártyán is.
MTI Fotó: Földi Imre
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.