Kultúra

Mindenki a bin Laden-filmre kíváncsi

bin laden (bin laden)
bin laden (bin laden)

A kasszasikerlista élére került a hétvégén az észak-amerikai mozikban.

Kathryn Bigelow sokak által méltatott, de politikusok és a Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) által is bírált alkotása 24 millió dolláros jegybevételre tett szert péntektől vasárnapig. A Zero Dark Thirty, az Oszama bin Laden kiiktatásáig vezető CIA-hajszáról szóló thriller a vele szemben emelt kifogások szerint túl nagy jelentőséget tulajdonít a kényszervallatásoknak abban, hogy a CIA végül eljutott a Pakisztánban bujkáló bin Ladenhez, a kritikusok és a szakma azonban szereti: 5 Oscar-díjra jelölték.

A filmet amúgy a vasárnapi Golden Globe-díjátadáson is elismerték: a legjobb drámai filmszínésznőnek járó díjat Jessica Chastain, a Zero Dark Thirty főszereplője kapta.

Meglepően jól teljesített bemutatkozó hétvégéjén az A Haunted House című horrorparódia. A Marlon Wayans főszereplésével készült filmre 18 millió dollár értékben váltottak jegyet, ami a bevételi lista második helyére volt elég.

A harmadik hellyel és 16,7 milliós bevétellel kellett megelégednie a Gengszterosztag című sztárparádénak. Az 1940-es években játszódó film főszereplői között van Ryan Gosling, Sean Penn, Emma Stone és Josh Brolin is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik