Kultúra

A szürke ötven árnyalata év könyve Nagy-Britanniában

Az erotikus regény szinte az egész világon tarol. a magyar sikerlistákon is az élen van.

 

 

 


 

E. L. James erotikus trilógiájának első kötete minden idők legnagyobb példányszámban elkelt könyve lett a szigetországban: több mint hatmilliót adtak el belőle.

 

 

December elején már tudott volt, hogy A szürke ötven árnyalata a fikciós művek mezőnyében az év sikere lett, így került az Év Könyve-díj jelöltjei közé, ahol több más kategória legkiemelkedőbb művével volt versenyben. A legtöbb szavazat végül James munkájára érkezett – közölték a könyvdíjak szervezői.

Míg a különböző kategóriák győzteseiről egy szerkesztőkből és könyvkereskedőkből álló zsűri dönt, az év könyvét az olvasók szavazatai alapján választják ki. A szavazatok 75 százaléka érkezett A szürke ötven árnyalatára.

E. L. James a hír hallatán úgy fogalmazott, nagyon hálás ezért a “fantasztikus elismerésért”, majd köszönetet mondott az olvasóknak és a könyvesboltoknak, hogy ilyen sikeressé tették művét.

Idehaza a legtöbb könyvkereskedőnél a sikerlisták élén áll a trilógia valamelyik (vagy az összes) kötete. A Librinél, az Alexandránál és a Líránál is mindhárom könyv a top tízben van.

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik