Kultúra

Megvannak a Berlinale első versenyfilmjei

Arany Medve Berlinale (arany medve, berlinale, )
Arany Medve Berlinale (arany medve, berlinale, )

Megnevezték csütörtökön a 2013 februári Berlini Nemzetközi Filmfesztivál versenyprogramjában szereplő első alkotásokat.

A 63. Berlinalén az Arany Medvéért verseng Gus Van Sant és Ulrich Seidl filmje is.

Gus Van Sant amerikai rendező Promised Land című filmjével érkezik a német főváros rangos fesztiváljára. Az alkotás két főszereplője Matt Damon és Francis McDormand: ők alakítják egy nagy földgázcég két munkatársát, akiknek az a feladatuk, hogy meggyőzzék egy amerikai kisváros lakóit, engedjék fúrni a vállalatot.

A Berlinalén mutatják be Ulrich Seidl Paradicsom-trilógiájának harmadik darabját, a Paradies: Hoffnung című filmet. A Paradies: Liebe című résznek Cannes-ban, a Paradies: Glaube címűnek Velencében volt a premierje.

Szerepel a programban egy román film, Calin Peter Netzer rendező Child’s Pose című alkotása, valamint egy dél-koreai produkció, Hong Szang Szutól a Nobody’s Daughter Haewon. Az eddig nyilvánosságra hozott versenyfilmek listáját Sebastián Lelio chilei rendező Gloria című munkája teszi teljessé.

A hivatalos programban, de versenyen kívül vetítik Kirk De Miccos és Chris Sanders háromdimenziós animációját, a The Croods című alkotást. A kalandfilmhez többek közt Nicolas Cage, Emma Stone és Ryan Reynolds kölcsönözte a hangját.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik