Rozental Emma tanítja a válalkozókat a német karácsonyi sütemények elkészítése és kóstolására. A képen látható német finomságnak például ez a receptje.
Hozzávalók:
- 50 dkg mazsola
- 2 evőkanál rum
- 8 dkg élesztő
- 2 kiskanál cukor
- 3 evőkanál langyos tej
- 25 dkg vaj
- 75 dkg búzaliszt
- 12 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 6 csepp citromolaj
- 6 csepp keserűmandula-olaj
- 1 késhegynyi őrölt kardamom
- 1 késhegynyi őrölt szerecsendió-virág
- 10 dkg apróra kockázott cukrozott citromhéj
- 10 dkg hámozott mandula megdarálva
- 8 dkg vaj a tészta bekenéséhez
- kevés só
- porcukor a tészta behintéséhez
- sütőpapír
Az elkészítését itt olvashatják el: Receptvarázs oldala