Kultúra

Galériások egy helyen

Art-Market-Budapest(960x640).jpg (Art Market Budapest)
Art-Market-Budapest(960x640).jpg (Art Market Budapest)

Látványos bemutatók, tárlatvezetések, múzeumpedagógiai foglalkozások az Art Market Budapest nemzetközi kortárs művészeti vásáron.

Az Art Market Budapest tavalyi első nemzetközi éve nem várt sikerrel zárult: közel 12 ezer látogató volt kíváncsi a hazai és külföldi kiállítókra. Idén a szervezők megduplázták a külföldi kiállítók számát, és több olyan fontos hazai galéria is kiállít idén, akik tavaly még hiányoztak.

A rendezvényt nem egyetlen megakiállításként kell elképzelni, hanem számtalan kis bemutató sorozataként. Festmények, szobrok, grafikák és fotók, installációk és objektek váltják egymást, így teremtve meg egy igazán színes, élvezetes és változatos környezetet.

Aki szakmai eligazítást vár, minden nap többször lesz magyar és angol nyelvű tárlatvezetés. Sőt a gyermekekkel érkezőknek a játszóház, az iskolásoknak pedig a múzeumpedagógiai foglalkozás lehet érdekes módja a kortárs művekkel való ismerkedésnek. Esténként a vásár napi zárása után a Millenáris Fogadó épületében működő After Bar pedig kötetlenebb beszélgetésekre, galériásokkal, művészekkel és gyűjtőkkel való informális találkozásokra csábít.

Art Market Budapest nemzetközi kortárs művészeti vásár

Helyszín: Millenáris

Időpont: november 8-11.

Infó: ArtMarket Budapest.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik