Kultúra

Tarol a “Belehalok”

Itt a legfrissebb Artisjus-YouTube slágerlista. Majkáék száma az első, paródiája a harmadik legnézettebb klip.

Az első helyhez három hónap alatt csaknem 5,9 millió megtekintés kellett: ennyivel vezeti Majka & Curtis & Blr „Belehalok” című dala a listát. A trió duplázott: az idei első toplistán is toronymagasan megelőzték a többi produkciót. Ezüstérmes 3,2 millió letöltéssel az Irigy Hónaljmirigy, míg Pamkutya 2,2 milliós nézettséggel a listavezető dal paródiájával a harmadik.

A YouTube egy-egy videó megtekintése után más dalokat is felkínál, ezért a 2012. nyári rangsorban nem ritka a duplázás. Majka 4 felvételben érintett, Flour háromban, Young G, a Children of Distance és az Irigy Hónaljmirigy pedig 2-2 dallal szerepel a harmincas listán. A magyar online közösség zenében is imádja a vicceset: A legnépszerűbb 30 videó között három paródia is van.

A listán 4. Cristofel, 5. Pákó. Ugyanakkor a nézettség nem egyenlő a népszerűséggel. A nethasználók a „like” és „dislike” gombok segítségével adott visszajelzése alapján a listán szereplő 30 zenei videónál a „nem tetszik” arány ugyan 10 százalék alatt marad. Ugyanakkor Cristofel videóját hiába nézték meg csaknem 2 milliószor, a „Kubai ritmus” a szavazók 87 százalékánál kiverte a biztosítékot.

Íme az első tíz helyezett:

01. Majka, Curtis, BLR: Belehalok
02. Irigy Hónaljmirigy: Gumimaci – übergagyi
03. Pamkutya: Majka – Belehalok paródia
04. Cristofel: Kubai ritmus
05. Pákó: Szőke barna
06. Majka, Curtis, BLR: Ezek a lányok egyre vékonyabbak
07. Nótár Mary: Rázd meg
08. Anti Fitness Club: Mennyország
09. Children Of Distance: Súgd meg
10. Punnany Massif: Élvezd

Ajánlott videó

Olvasói sztorik