Kultúra

Tanszert gyűjtenek a rocksztárok

compact disco (compact disco)
compact disco (compact disco)

A héten többek közt a Compact Disco és a Heaven Street Seven segíti a tanszergyűjtést.

Augusztus 21-én kezdődött a Zöld Pardon jótékonysági tanszergyűjtő akciója, és már az első hetén – az Ötcsillagos Fesztiválon – annyi adomány gyűlt össze, amennyi tíz általános iskolai osztály kisdiákjainak elég.

Az Ötcsillagos Fesztiválon nem csak a közönség, a fellépők is segítettek a gyűjtésben. A zenészek is tanszerekkel megpakolt turnébuszokkal érkeztek a ZP-be. A 30Y frontembere, Beck Zoltán, mint mondta, személyes okokból állt a Zöld Pardon akciója mellé. „Az iskolához való szoros kötődésem már a születésemkor eldőlt, mert tanévkezdéskor, szeptember 1-jén van a születésnapom. A tanulás tehát kötelezően beleivódott az életembe, ráadásul tanítok is a Pécsi Tudományegyetemen. A zenekarom tagjai is nagyra értékelik a ZP kezdeményezését, ezért írószereket, tanszereket vittünk a koncertünkre, és a füzetek egy részét dedikáltuk is” – mondta.

A Zöld Pardon jótékonysági akciója szeptember 1-jéig folytatódik. A héten fellépő zenekarok, a Subscribe, a Compact Disco, az Amber Smith, a Heaven Street Seven, Odett és a házigazda Zöld Pardon továbbra is arra kérik a közönséget, hogy a koncertekre vigyenek magukkal új vagy használt, de még jó állapotban lévő tanszereket: táskát, tolltartót, füzetet, számológépet, radírt, tollat, ceruzákat, vízfestéket satöbbi.

Az ajándékokat olyan rászoruló gyerekek kapják meg, akiket egyedül nevel az édesanyjuk, ezért az iskolakezdés túlságosan nagy terhet jelent számukra. Az adományokat a Jól-Lét Közhasznú Alapítvány juttatja el a családokhoz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik