Kultúra

Szinetár már új párjával lép közönség elé

A Városmajori Szabadtéri Színpadon együtt lép fel Szinetár Dóra és Makranczi Zalán.

A mizantróp című előadás Kiss Tibor dalainak felhasználásával készült, a darabban felhangzó Quimby-dalokat Szabó Ádám harmonikakíséretével a színdarab szereplői éneklik. Moliére klasszikusa Petri György fordításában zenés színműként kerül színre, a budapesti szabadtéri bemutató után legközelebb októberben lesz látható a Millenáris Teátrumban.

Főbb szerepekben Szinetár Dóra, Makranczi Zalán, Perjés János, Jászberényi Gábor, Kolti Helga, Szendy Szilvi látható, gitáron Kutik Rezső, harmonikán Szabó Ádám működik közre. Rendező: Bori Tamás.

“Gyakran nem vesszük észre azt a szűk mezsgyét, amikor a kompromisszumaink megalkuvásba csapnak át, vagy azt, hogy sok ember között is lehetünk magányosak. Annyira félünk a belső csendtől, hogy mindenféle zajokkal bástyázzunk körül magunkat. Olyan előadást lát majd a közönség, amelyben ezeket a problémákat úgy járjuk körül, hogy közben merünk nevetni magunkon. Az élőben, a szereplők által énekelt Quimby-dalok pedig tökéletesen illenek ehhez az elképzeléshez” – olvasható az ajánlóban.

„Írhatnám persze, hogy a Spirit Színház fantasztikus szereposztással készül Molière remekművére. De ez kiderül a szereposztásból. Hogy Petri György klasszikussá vált fordítását használjuk, mely egyrészt fantasztikus és jól mondható, másrészt viszont páros rímes, hatodfeles jambusban van, ami azért mégsem annyira egyszerű… Pláne a mai színházi nyelvet ismerve. Írhatnék a díszletről, amely szimbolikusan a „lelkünk börtönéből” alakul át az „életünk körhintájává” – írta Bori Tamás rendező.

Az előadás érdekessége, hogy a Bors szerint immár nemcsak a színpadon alakít szerelmespárt Makranczi Zalán és Szinetár Dóra, hanem az életben is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik