Kultúra

Program kavalkád a szegedi Somogyi-könyvár rendezésében

Augusztusban több szegedi rendezvényhez is csatlakozott színes programokkal a könytvár.

A Hungarikum Fesztiválhoz kapcsolódva az Iparművészeti és népművészeti hungarikumok című kiállítás látható a könyvárban. Ezen több iparművész is bemutatkozik.
A könyvtár földszinti Internet-terében Török Gizella gyékényszobrász fényképeken megörökített munkái láthatók, az első emeleten Ambrus Sándor fazekasmester és a Hódmezővásárhelyi Városellátó és Foglalkoztató Közhasznú Nonprofit Kft. Hímzőműhelyének közös kiállítása várja az érdeklődőket. Ezen alkotások mellett a mesterségek helyi emlékeit is megcsodálhatják majd a Somogyi-könyvtár anyagából.

Az idei Szegedi Ifjúsági Napokból sem marad ki a könyvtár: az Újszegedi Partfürdőn a koncertek között interaktív játékokkal, olvasgatással tölthetik az időt a fiatalok. Friss újságok, ifjúsági lapok, zenei magazinok és persze könyvek lapozgatása kínál kellemes perceket. Emellett a könyvtár jóvoltából az idén is SZIN-re lép Klalyber Joe, a népszerű képregényhős, a műfaj sok más figurájának társaságában.
A SZIN-es könyvtári tagok továbbra is a jól bevált “becsület-kölcsönzéssel” juthatnak könyvekhez. Ezen kívül a könyvár földszinti Internet-terében SZINES pillanatok 2011-ből címmel fotókiállítás is nyílik, amely
számos pillanatot idéz fel a tavalyi Szegedi Ifjúsági Napok életképeiből.

 

Augusztus 27-től szeptember 1-ig „A szögedi híd alatt…” című tárlattal kapcsolódik be a Somogyi-könyvtár a már hagyományosnak számító szegedi halfesztivál rendezvénysorozatába.
A kiállítás mellett lesz halfesztivál kvíz is, melyen a résztvevő tárlatlátogatók ajándék halászlevet nyerhetnek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik