Kultúra

Sziget: Íme a mai felhozatal

Visszatérő turnéja keretében ma lép fel a Sziget nagyszínpadán a Stone Roses. A fesztivál harmadik napjának világzenei programjában a Shantel & The Bucovina Club Orkestar, a magyar fellépők között pedig a PASO, a Compact Disco és a Heaven Street Seven is szerepel.

Ma az amerikai Viza és a brit Vaccines után a német Sportfreunde Stiller szórakoztatja a közönséget, majd az indie popos The xx után a tavaly 15 év után újra összeállt manchesteri alternatív sztárcsapat, a Stone Roses zárja a nagyszínpadosok sorát.

Az OTP Bank Világzenei Party Nagyszínpadon a magyar Pannonia Allstars Ska Orchestra (PASO) és két német produkció, a LaBrassBanda, valamint a Shantel & The Bucovina Club Orkestar a fő műsorszám, az A38 Színpadon a Compact Disco, a brazil-amerikai Bebel Gilberto és a brit Rizzle Kicks, a Petőfi Rádió Magyar Zenei Nagyszínpadon pedig az Akkezdet Phiai, a Heaven Street Seven, a Punnany Massif és a Vad Fruttik is játszik.

A Porondszínházban Kayamar A hang napja című koncertjével indul a programok sora. Majd két kortárs költő és zenész írja át és játssza újra egymás műveit. Délután 20 év: 20 perc címmel a CirkuSzínház Produkció légi akrobatáinak bemutatója látható. Este a közönséget a Budapesti Fesztiválzenekar ütőseinek koncertje és a Shine Lady című kortárstánc-előadás várja.

A korán kelők az Afro-Latin Színpadon meghallgathatják Manny Ansarnak, a mali Desert Festival igazgatójának délelőtti előadását is A zene és a politikai helyzet Timbuktuban címmel.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik