Kultúra

A tévében: versengés

Silverstone és Wimbledon mellett a tigrisek élete, a börtön és a Jó győzelme a tét. Utóbbiért a Pókember felelős.

13:30, m1, Forma-1, Silverstone-i futam

Az F-1 egyik legpatinásabb pályáján a lóerőnek döntő szerepe jut, de a nem túl bonyolult vonalvezetésű pálya remélhetőleg sok előzés és izgalmas jelenet helyszíne lehet.

14:30, Digi Sport, Wimbledon, férfi egyes döntő

Az ajánló írása idején még semmit nem tudni arról, kik is játsszák a döntőt, sőt arról sem, kik kerülnek közel hozzá. Vajon megszakad az évek óta tartó trend, a Federer-Nadal-Djokovics-hegemónia (Nadal biztos nem lesz a döntőben)? Minden Grand Slam-verseny előtt elhangzik a kérdés, de tán most érezni, hogy akár a feltörekvő fiatalok (Raonic?), visszatérők (Brian Baker), akár a top10-esek (Ferrer, Tsonga, Murray) képesek egy-kettőnél több meccsen jól játszanié s végül megverni az első háromból kettőt – ami elég valószínű, hogy kell egy wimbledoni győzelemhez. Ma a döntőben minden kiderül – és ne felejtsük, hogy az olimpiai tenisztorna is itt kerül megrendezésre!

19:00, National Geographic, Én a tigrisekkel vagyok

Az mindig megható és tiszteletreméltó, amikor a nyilvánosság erejét felhasználva indulnak valakik valami kiszolgáltatott védelmére, legyen az egy denevérfaj vagy egy amazonasi törzs, amazonasi erdő, esetleg maga az Amazonas. Esetünkben a tigriseket szeretné ez az ismeretterjesztő film megvédeni az orvvadászoktól. Mielőtt azon kapjuk magunkat, hogy nincs többé tigris, csak az állatkertben – egy darabig.

19:35, Duna TV, A tévedés áldozata

Hitchcock egyszer elmesélte, hogy mennyi mindentől fél, a miértre pedig annyit válaszolt: “Felteszem, gyáva vagyok”. Ebből a zsigeri félelemérzésből tudta táplálni krimijeit-thrillerjeit, és ennek a filmnek is olyan az alaptörténete, ami minden igazi rettegő embert kétségbeesésre indított már az életében: mi lenne, ha tévedésből letartóztatnának, és egy szörnyű bűntény elkövetésével vádolnának meg, miközben minden látszat ellenem szól? Ez történik a filmbéli Mannyi Balestreróval is (alakítja a fiatal Henry Ford), akinek helyzete egyre szorultabb. 

20:05, TV2, Pókember

Persze Amerika nem hagyja szorongani polgártársait, bármi baj van (márpedig a Gonosz mindig ott sertepertél valahol), jön egy szuperhős, és érvényt szerez az igazságnak. Hitchcock után fél órával ezért aztán be is fut a Pókember, akit Tobey Maguire testesített meg az első három részben (a négy nap múlva bemutatandó A csodálatos Pókemberben már Andrew Garfield), illetve Kirsten Dunst, Willem Dafoe avagy James Franco, mindezt Sam Raimi egykori horrorrendező elképzelésében, egy olyan filmben, mely egy ideig a minden idők legdrágábbikja volt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik