Kultúra

A tévében három sport, két menekülés

Kiss Dániel visszatér a rekortánra, a horvát sportolónő robottáncot jár, Michael Palin pedig kénytelen nők vágyait kielégíteni.

19:00, m2, Atlétikai Európa-bajnokság
Pars Krisztián és Kővágó Zoltán jó eredményt érhet el a versenyen, de legnagyobb sportemberi teljesítmény azé a Kiss Dánielé, aki miután 2010-ben EB-bronzérmes lett, egy rutinműtét után bakteriális fertőzést kapott, ami után komplikációk következtek, így még az amputáció réme is felvetült. Végül Kiss újra edzésbe tudott állni, és bármilyen eredménnyel végezzen is, övé a pálma. Fazekas Róbert diszkoszvető pedig kihagyja a versenyt, ő mindent az olimpiai felkészülésnek rendel alá.

20:15, sport2, Portré – Blanka Vlasic
A horvátok magasugrónője egy jelenség, a Milla Jovovich és egy szöcske kereszteződéséből született sportolónő olimpiát nagy meglepetésre (2008-ban) nem nyert, de VB-t négyet is (kettőt fedett pályán), ráadásul a sikeres ugrások után robottáncot jár – ismerjük meg őt jobban. 

21:20, Viasat3, Rocky III.
A bokszolóeposz harmadik fejezete az elkényelmesedő, beérkező bokszolóról szól, akit megver az ambiciózusabb Clubber Lung (Mr. T.) – épp nemrég láttunk valami hasonlót, amikor a kissé biztonsági játékot játszó, legyőzhetetlennek hitt Manny Pacquiao, minden idők egyik legjobbja pontozással kikapott öt év után először. Rocky összezuhan, edzője is itthagyja az árnyékvilágot, de végül – hát persze. A rockyológiai tanfolyam tehát folytatódik. 

23:00, Filmmúzeum, Menekülés New Yorkból
A nagy John Carpenter egyik alapművében Woody Allen imádott Manhattane fallal körülvett börtönsziget, ahová senki nem szívesen lép, de most mégis ki kell valamit találni, mert az elnök gépe épp oda pottyant. Megoldás lehet, egy egykori kommandós, aki épp bent van – ő kihozhatja az elnököt, és más választása nem nagyon van, mert a bőre alatt időzített bomba ketyeg. Egy film 1981-ből.

23:45, m1, A misszionárius
Az angolok vígjátékaikban előszeretettel hozzák össze a vallásosságot és a testiséget – és most is egy tiszteletes szebesül azzal a feladattal, hogy örömlányoknak kéne menhelyet létesítenie. Ehhez viszont pénz kell, s egy arisztokrata hölgy egy feltétellel ad pénzt: ha a tiszteletes az övé lesz. És így tovább, a történet legalább annyira bugyuta, mint egy Folytassa…-epizód, de valószínűleg mulatságosabb, elvégre a volt Monthy Python-tag Michael Palin az egyik főszereplő, és a forgatókönyvíró is.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik