Kultúra

Ókovács szomorú Tokody miatt

ókovács-szilveszter (ókovács szilveszter, )
ókovács-szilveszter (ókovács szilveszter, )

A kormánybiztos a Magyar Hírlapnak azt mondta: sértő volt a kitüntetettekre nézve az inzultus.

Ókovács Szilveszter a Kossuth-díjas és Liszt Ferenc-díjas énekesnő váratlan, előre nem jelzett felszólalását az évadzáró durva megzavarásaként értékeli. Ő abban a hitben szeretne élni, hogy „az évadzáró higgadt számvetés volt”, annak az ünnepe, hogy a Magyar Állami Operaház egy komoly értékű, Európában bevezetett díjat alapított. Ezen elismeréseket olyan művészek kapták meg, akiknek érdemei megfellebbezhetetlenek, és nagyon sértő rájuk nézve ez az inzultus – tette hozzá.

A kormánybiztos szerint félbeszakíthatta volna a világhírű énekesnőt, de nem tette. Úgy véli, önmagát minősíti, aki ilyet tesz, „ilyesmit egyszerűen nem lehet csinálni, nemcsak az ország egyik nagy presztízsű intézményében, de sehol máshol sem.” Neki Tokody Ilona ugyanakkor megmarad annak a kiváló énekesnek, aki a lemezeken hallható. Hallgatni fogja ezután is, csak szomorú a történtek miatt.

A tegnapi lapok beszámolói szerint Ókovács az évadzárón kisebb tapsot, néhány rosszalló huhogást zsebelt be, Tokody Ilona viszont hatalmas tapsot kapott. Az Operaház örökös tagja a miniszter és a társulat előtt mondta el véleményét az utóbbi időben bekövetezett változásokról. A kormánybiztos már akkor sem díjazta alakítását. A világhírű operaénekesről a kormánybiztosnak az jutott eszébe, amikor a focimeccseket megzavarja egy meztelenül berohangáló férfi.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik