Kultúra

A tévében: zsenik

Egy fotós-, egy bohóc-, egy özvegyzseni mellett egy zseniális zenekar is látható lesz ma - kivételes nap lesz.

20:15, m1, Grace nélkül az élet
Ebben a filmben John Cusack egy özvegyet alakít, akinek felesége az iraki háborúban halt meg, ő pedig két gyerekükkel utazásra indul, hogy visszaszerezze életkedvét. Cusack kivételesen jót alakít, a film egyébként a zenéje miatt Golden Globe-jelölést kapott, nem fogják kitalálni, kinek a szerzeménye: az idén 82 éves Clint Eastwoodé…

21:15, TV2, A felejtés bére
Minden kornak vannak kedvelt szerzői, a posztmodern hívei Philip K. Dickkel fekszenek-kelnek – az Emlékmás szerzője imádott párhuzamos valóságokról, tudatmódosított világokról, emlékmentesített hősökről írni. Ebben a filmben is egy Dick-regény lett feldolgozva: egy zseni hatalmas cégeknek dolgozik jó pénzért, de hogy elkerüljék az információk esetleges kiszivárogtatását, törlik a memóriáját. Ám a férfi arra lesz figyelmes, hogy a legutóbbi honoráriuma helyett ócska tárgyakat kapott, és mellesleg meg akarják ölni. Kiderül, a tárgyak segíthetnek múltja megismerésében. John Woo filmjében Ben Affleck, Uma Thurman, Aaron Eckhart és Paul Giamatti látható a főbb szerepekben.

21:22, m2, “Nincs másik”
Eötvös Gábor híres száma volt a “van máásik!”, amikor a zenélni vágyó bohóctól mindig elveszik a hangszerét, de ő előhúz még egyet és még egyet. A bohóclíra e gyöngyszeme mellett az egész családjával megismertet minket ez a portréfilm, ami a cirkusznak elhivatott életek sorozatát jelenti.

21:50, Duna World, A fotográfus hagyatéka – Marx József
Egy fantasztikus fotográfus életét és képeit mutatja be ez a dokumentumfilm, és nem tudni, melyik a kápráztatóbb, érdekesebb – a nemzetközi díjakkal szegélyezett (százezer negatív, 1300 kiállítás, 200 kitüntetés, díj) fotóművészeti pálya vagy az egész 20. századot átfogó életpálya. 

0:05, Duna TV, Koncertek az A38-on – Napra
Népzenészek alapították ezt a népzenei alapokon álló, akusztikus és elektromos hangszereket vegyítő zenekart, s mindenki csodájára jár a tagok hangszeres tudásának, virtuozitásának. Most mi is beléphetünk a sorba.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik