Kultúra

A tévében: jó színészek nem tipikus szerepekben

John Cusack és Kate Beckinsale egy lehetséges pár, Francois Cluzet tán gyilkos, Kate Hudson pedig retteg.

19:15, Viasat3, Szerelem a végzeten
Mindenki gondolt már arra, mi lett volna, ha a sors mással hozza össze, mint akivel – bár Oscar Wilde-nak igaza volt, amikor azt mondta, mindenki olyat kap, amilyet megérdemel. Erről szól ez a film is: ketten találkoznak 1990 telén egy napra, de hiába a vonzódás, mindkettejük kapcsolatban vannak, így úgy döntenek, ha a sors úgy akarja, akkor találkoznak, ha nem, nem. Pár év múlva el is jön az időpont, amikor mindketten úgy gondolják, a sors igazán akarhatná úgy, hogy találkozzanak. De tényleg akarja? Két elég különböző (filmekben szereplő) színész, John Cusack és Kate Beckinsale egy aranyos című (Serendipity, azaz kellemes meglepetés)romantikus filmben.

19:30, Duna TV,  Anconai szerelmesek
Márton István rendezése a budapesti Radnóti Színházban sok évig ment töretlen népszerűséggel, és most végre láthatja az egész ország. Népszerűségéért zenéje és humora a felelős. no meg pl. Szervét Tibor kiváló játéka, akinek én már rég megítéltem volna egy Kossuth-díjat. Jó kis romantikus sztori a legjobb 60-as évekbeli slágerekkel – jó választás egy kis ellazuláshoz.

21:05, RTL Klub, 300
Zack Snyder filmje a spártai háromszáz hősies thermopülai ellenállásáról a sokszoros perzsa túlerő ellenében olyan, mint egy drog: behúz, beszív, és minden újabb lehetőségnél kiköveteli az újrázást. A rendező félanimációs technikája, Tyler Bates posztmodern zenéje, a halhatatlanok, a láncon vezetett szörnyszülött, a változó térarányok, illetve a görög nyelvben máig az árulás szinonímájaként is használt Ephialtész – aki kicsit hősiesebb szombat estére vágyik, üljön le a 300 elé. És nem árt hozzá egy digitális adás meg egy nagy plazmatévé.

22:00, Story4, Senkinek egy szót sem
Guillaume Canet filmje bonyolult dráma egy titokzatos nőről, aki sok éve halott, de úgy tűnik, nagyon is aktív – vagy nem is halt meg? A férje mindent megadna, hogy megtudja az igazságot, de rövidesen gyilkosságért keresik, sőt életveszélybe is kerül. A főszerepben a nagyszerű Francois Cluzet és Kristin Scott Thomas. 

23:00, TV2, A titkok kulcsa
Kate Hudsont is elsősorban romantikusabb profilú filmekben szoktuk látni, ám Goldie Hawn lánya ebben a filmben is nagyot alakított, és itt a romantika csak áttételesen kap szerepet. Már ha eszünkbe jut a Kékszakállú herceg története, amelyben ugye az utolsó szobába tilos a belépés, és erről van itt is szó. Az amerikai Délen járunk, ahol az Angyalszív is játszódik, és egy idős pár régi házába néz be a főszereplő lány, aki végül benyit oda is, ahova nem kéne. Lehet félni kicsit a nap végén.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik