Kultúra

Abban bíznak, lesz VOLT

volt-fesztival(960x640)(1).jpg (volt fesztivál)
volt-fesztival(960x640)(1).jpg (volt fesztivál)

Egyeztetést kezdeményeztek a regionális zöldhatóság vezetőivel a VOLT Fesztivál szervezői a környezetvédelmi felügyelőség engedélye ügyében - közölte az MTI-vel Lobenwein Norbert fesztiváligazgató csütörtökön, miután a sajtóban megjelent, nem kapták meg ezt a dokumentumot.

“Mindenkit szeretnénk megnyugtatni, hogy az ünnepi, 20.VOLT Fesztivál június 26-án 14 órakor megnyitja kapuit Sopronban a szokott helyen” – jelentette ki a fesztiváligazgató. Lobenwein Norbert megjegyezte: a VOLT Fesztivált tizedik éve ugyanott, a soproni Lővér Kempingben és a szomszédos legelőn rendezik meg. Akárcsak idén, eddig is minden alkalommal kértek engedélyt a környezetvédelmi hatóságtól a fesztivál területére vonatkozóan, ezt – bizonyos feltételekkel, amelyeket be is tartottak – a tavalyi évig meg is kapták.

“A hivatal munkatársai kedden tartottak terepszemlét a helyszínen, majd másnap elsőként újságíróktól értesültünk arról, hogy az engedélykérelmünk elutasításra került. Meglepődtünk ezen, hiszen a VOLT Fesztivál területének tervezett használata, a színpadok elrendezése a tavalyival azonos, márpedig tavaly az engedélyt megkaptuk, a szabályokat betartva jártunk el” – közölte a fesztiváligazgató.

A megyei napilap csütörtöki számában írt arról, hogy nem kapta meg a regionális környezetvédelmi felügyelőség engedélyét a jövő kedden kezdődő soproni VOLT Fesztivál; az indoklás szerint a rendezvény megtartása nem egyeztethető össze a terület védetté nyilvánításának céljával és indokával. A felügyelőség – amelyet június első napjai óta új igazgató, dr. Buday Zsolt vezet – engedélyére azért volt szükség, mert a népszerű fesztivál helyszíne nemcsak a Soproni Tájvédelmi Körzet, hanem a különös védelem alá eső Natura 2000 területek részét képezi – írta a lap.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik