Kultúra

Elmaradhat a huszadik VOLT?

VOLT fesztivál (zene, volt fesztivál)
VOLT fesztivál (zene, volt fesztivál)

A fesztivál nem kapott környezetvédelmi engedélyt – írta a Kisalföld. A jövő héten kezdődő rendezvény szervezői azonban biztosak benne, hogy találnak megoldást a helyzetre.

Nem engedélyezte a jubileumi, huszadik VOLT fesztivál megtartását a regionális környezetvédelmi felügyelőség – jelentette csütörtöki számában a Kisalföld. A kedden, egy héttel a fesztivál kezdése előtt keltezett elutasító határozatot egyebek mellett azzal indokolták, hogy a vendégeknek kialakított kemping területén védett állatfajok is élnek, amelyeket zavarna a zaj, a tömeg, ráadásul “lehetnek olyan madárfajok, amelyeknek pótköltése zajlik”.

A felügyelőség – amelyet június első napjai óta új igazgató, dr. Buday Zsolt vezet – engedélyére azért volt szükség, mert a népszerű fesztivál helyszíne nemcsak a Soproni Tájvédelmi Körzet, hanem a különös védelem alá eső Natura 2000 területek részét képezi – írta a lap.

A felügyelőség előző igazgatója által 2011-ben szignált engedély feltételekkel ugyan, de engedélyezte a fesztivál megtartását június 29–július 2. között, hovatovább 2012. és 2013. években is. Az a határozat ugyanarra a hatástanulmányra hivatkozott, mint a mostani elutasító határozat.

A lap megkereste a fesztivál szervezőit, akik a Kisalföld újságírójától értesültek először a döntésről, és elmondásuk szerint meglepte őket. „Biztosak vagyunk benne, hogy találunk megoldást és a jövő héten a VOLT Fesztivál Európa-szerte elismert hírnevéhez méltó körülmények között ünnepelhetjük a jubileumot” – közölték a szervezők.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik