Kultúra

A tévében: zene, szív, zsaru

Most, hogy az érintetteknek már a génjeiben vannak a meccskezdési időpontok, pihentessük kicsit a focit.

19:45, Filmmúzeum, Hegedűs a háztetőn
Norman Jewison egyik legendás zsidó témájú zenés filmje (van még, pl. Jézus Krisztus Szupersztár) a leghíresebb tejesember történetével,akit a számos legendás alakító közül a leglegendásabb, Topol személyesít meg ebben a szó szerint egész estés, 181 perces verzióban. Digadigadaj, temetném a munkát.

20:45, Discovery Channel, Állítólag…
Mítoszirtászatilag ma azt vizsgálja a két szkeptikus, hogy a C4 nevű robbanóanyag használható-e üzemanyagként, illetőleg különböző harcművészeti legendáknak is a nyomába erednek. 

21:15, TV2, Bridget Jones: Mindjárt megőrülök!
Ebben a kánikulában nem lehet meglenni romantikus komédia nélkül, még ha esetünkben egy kifejezetten gazdasági célú folytatásról is van szó – a szingli meséje elvileg happy enddel véget ért, de itt a folytatás, amelyben kiderül, hogy a happy mégsem olyan happy, és persze az end sem end. Hugh Grant, Colin Firth és persze Renée Zellweger.

23:25, film+, Diamant 13
De hogy a focit nem néző férfiak se maradjanak ki: tipikus francia krimi obligát kiégett zsaruval (Gerard Depardieu), régi barátokkal, akik ellenségekké válnak, leszámolás és Asia Argento személyében egy hírneves női karakterrel. Ritkaság, hogy a címben semmilyen formában nem található meg a mocskos és a zsaru szó. 

23:35, Duna Tv, Koncertek az A38-as hajón – Velőrózsák
(A port.hu írásmódjával ellentétben nem Vetőrózsák) Nemrég láthattuk a Kispál és a borz együttes történetét és búcsúkoncertjét bemutató filmet, de mi történt aztán? Lovasi a Kiscsillagban, a Budapest Bárban és egyéb helyeken fejti ki tevékenységét, az igazi kispálos gitárhang(zás) felelőse, Kispál András pedig egy pécsi zenekarban találta meg a folytatást. Amely a fővárosban is bemutatkozott, ekképpen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik