Kultúra

A tévében: diktatúra, Barcelona, kukkolda

Indul a tavaszi BL, Reno és Depardieu közös filmje, az élet diktatúrában, mediterráneumban és kamerák előtt.

Visszatér a Bajnokok Ligája, miután a csoportkörök után elköszöntünk olyan csapatoktól, mint a Manchester United és City, az Ajax vagy a Valencia. A kieséses fázisban induló nyolc párostás közül a leghúzósabbat láthatják a Digi Sport nézői: 20:15, AC Milan-Arsenal.

Tipikus francia vígjátékokra jellemző helyzet egy hallgatási fogadalmat tevő és egy szó-, khm, -hasmenésben szenvedő rab kerül össze egy cellába – az már ritkább, hogy egyiküket Jean Reno, a másikukat pedig (az akkoriban hihetetlenül sovány) Gerard Depardieu játssza. Mindehhez még egy bosszútörténet is társul, persze alapvetően azért a humor az úr a Pofa be! című filmben, amit 21:00-tól láthatunk a film+-on.

Kavarog az élet A városban című filmben, amolyan spanyolosan erőteljesen, ahogy az Barcelonában szokás. Mert ott járunk, miközben az emberek kezdenek és végeznek be kapcsolatokat, rájönnek dolgokra – mind ismerősök, barátok, rokonok. Ami viszonylag erőteljesn érzés egy mediterrán településen, ahol a nap és az élet mindenkit összeköt. Cesc Gay filmje azoknak, akik már nagyon fáznak a sok mínusztól. 21:30, Duna TV.

Diktatúrákban  előforduló helyzeteket szedett össze Bertolt Brecht a náci Németország kapcsán. A huszonnégy rövid egyfelvonásosat együtt még nem játszották el, ebben az 1980-as tévéjátékba is csak hat került be olyan színészek tolmácsolásában, mint Bubik István, Tordy Géza, Hetényi Pál, Andorai Péter, Madaras József, Őze Lajos. A mindennapi élet jogfosztásai, rettegései – Rettegés és ínség a harmadik birodalomban, 21:30, Duna World

A privát szférára nemcsak a netes szolgáltatók, weboldalak kíváncsiak egyre jobban – mi is szívesen és kedvtelve eregetünk ki egyre intimebb és intimebb adatokat, képeket, információkat, részleteket életünkről. De miért? Hírnév és szórakoztatási vágy, a megjelenés, a jelenlét hajszolása – kis segédlet mai mindennapjainkhoz a Kukkoló kultúra című friss, ropogós dokumentumfilm. 23:05, m1 (és 0:30, m2).

Ajánlott videó

Olvasói sztorik