Kultúra

Eltemetik a Bee Gees alapítóját

Szűk családi és baráti körben tartják Robin Gibb, a Bee Gees együttes egyik alapítójának temetését, június nyolcadikán.

A Gibb család szerdán kiadott rövid közleményében csak az időpontot közölték, azt nem, hogy hol fogják eltemetni a legendás zenészt, aki május közepén hunyt el. A Bee Gees énekese és dalszövegírója 62 éves korában halt meg rákban. A család azt kérte, hogy a gyászolók virág helyett inkább adományokat ajánljanak fel két Man-szigeti gyermekalapítványnak. Ezen a brit szigeten született az elhunyt zenész. Gyászszertartását, amelyen bárki részt vehet, egy későbbi időpontban tartják, de azt nem közölték, hogy mikor.

Az, hogy Robin Gibb rákos, tavaly év végén derült ki. Azóta kétszer is megműtötték, egy daganatot távolítottak el a vastagbeléből. Nemrégiben tüdőgyulladást kapott ésáprilis közepén kómába esett. Ezután  felébredt a kómából, és szóvivője szerint a gyógyulás jelei mutatkoztak: de a szakemberek kevesebb mint tíz százalék esélyt adtak neki a túlélésre.

A Robin Gibb és két fivére, Barry és Maurice által alapított Bee Gees a hetvenes években érte el népszerűsége tetőfokát. A “diszkó királyait” hétszer tüntették ki Grammy-díjjal. Nemcsak előadóművészként váltak sikeressé, hanem számos sláger szerzőjeként is. A Bee Gees lemezeit 200 milliós példányszámban adták ki. Az együttes utolsó lemeze 2001-ben jelent meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik