Kultúra

Nem jön Björk Magyarországra

Biztossá vált a hír: Björk nem tudja vállalni magyarországi fellépését

Az elmúlt hetek hírei szerint Björk – hangszálproblémára hivatkozva – több esetben mondta le Biophilia című legújabb albumát bemutató világkörüli turné állomásait. Sajnos ma már az is biztos, hogy Heineken Balaton Soundon sem lép fel az izlandi énekesnő.


Fotó: Northfoto

Tavaly jelent meg Björk legújabb lemeze, a Biophilia, melynek turnéján több telt házas koncert után április közepén – orvosa tanácsára – kénytelen volt lemondani két Buenos Aires-i koncertjét, majd jött a hír, hogy nem vesz részt a brazil Sónar São Paulo fesztiválon sem. “Az énekesnőnek göböket találtak a hangszálain, amik hosszú távon akár maradandó károsodást is okozhatnak”- írta a Lángoló Gitárok blog.

“Akkor még bizakodtunk, hiszen az énekesnő javulásról számolt be Facebook-oldalán, és reményét fejezete ki, hogy minél hamarabb pótolhatja az elmaradt fellépéseket. Azt reméltük, a zamárdi koncetet nem fenyegeti veszély” – nyilatkozta Fülöp Zoltán, a Heineken Balaton Sound főszervezője.

Mától azonban biztossá vált a hír: Björk nem tudja vállalni magyarországi fellépését sem.

“Reméljük, Björk mihamarabb felépül és pótolhatjuk az elmaradt koncertet, amelyet nagyon vártunk. Tíz héttel a kapunyitás előtt kollégáinkkal most gőzerővel azon dolgozunk, hogy a megüresedett vasárnapi headliner-pozíciót pótolni tudjuk a programban. Remélem, hogy napokon belül jó hírrel szolgálhatunk a közönségünknek” – tette hozzá Lobenwein Norbert, a Heineken Balaton Sound másik házigazdája.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik