Kultúra

Bruce Willis bátyja magyar parlamenti képviselő?

Bruce Willis is lehet más. Az amerikai megagigasztár és az LMP-s Kukorelly Endre hasonlósága elgondolkodtató. Felfejtjük, majd ismét összecsomózzuk a szálakat.

Magyarországon forgat Bruce Willis. Már megírtuk, hol húzta meg magát, jeleztük, hol tűnhet fel, meg azt is, hogy a jeles férfi kölcsönkért egy körhintát.

Most titkos rokoni szálat kísérlünk meg felfejteni. Elképzelhető, hogy a minap a lapunk által is interjúvolt író, politikus Kukorelly Endre nem más, mint Bruce Willis bátyja? Rejtély. Tartsanak velünk a gének és a két nacionálé útvesztőjében!


Fotó: MTI

Bruce Willis Németországban született, Kukorelly Endre pedig részt vett németországi diákcsereprogramban.

Bruce Willis 1955 márciusában látta meg a napvilágot, a Kukorelly család ekkor már készült a kis Bandi negyedik szülinapjára.

Bruce Willis Golden Globe- és Emmy-díjas, Kukorelly Endre József Attila-díjas.

Bruce Willis vásznon jó, Kukorelly Endre prózában, lírában, kritikában.

A hetvenes évek első felében, míg Bruce Willis középiskolai drámaszakkörbe járt, Kukorelly Endre az ELTE-n szerzett diplomát magyar-történelem-könyvtár szakon.


Fotó: MTI

Bruce Willis volt hegesztő, biztonsági őr, zenész, magánnyomozó, míg végül a színészetnél kötött ki, Kukorelly Endre mindig is írt, mígnem 2010-ben átmenetileg a politikánál kötött ki.

Bruce Willis tizenhárom éven át tudhatta feleségének Demi Moore-t, három lánya született tőle, Kukorelly Endre sosem Hollywoodból választott társat.

1988-ban Bruce Willis főszereplésével mozikba kerül a Drágán add az életed!, Kukorelly ekkor a Pallas Könyvkiadó lektora.

1990-ben Bruce Willis kijön a Még drágábban az életed!-del és adja a hangját a Nicsak, ki beszél még? bébijének; Kukorelly Endre rovatvezető a Magyar Naplónál.

1991-ben Bruce Willis Az utolsó cserkész; Kukorelly állást kap a Magyar Narancsnál.

1994-ben Bruce Willis a Ponyvaregényben alkot maradandót; Kukorelly Endre még mindig a Narancsnál teszi ugyanezt.


Fotó: MTI / Northfoto

1995-ben Bruce Willis főszerepli Az élet mindig drága című filmet; Kukorelly Endre megkapja a Déry Tibor-díjat.

1997 Bruce Willis számára A sakál éve; Kukorelly Endre besöpri a Holmi novellapályázatának díját.

1998 Armageddon Bruce Willisnek, Kukorellynek az Alföld-díj jut.

1999-ben Bruce Willis a fönti szerepéért megkapja a legrosszabb színésznek járó Arany Málna-díjat, Kukorellyt elnökül választja a Szépírók Társasága.

2000-ben Bruce Willis a Bérgyilkos a szomszédomban alakít, Kukorelly a Magyar PEN Club tagja lesz.

Bruce Willis következő nagy dobására 2005-ig kell várni, ekkor kerül moziba a Sin City, Kukorelly az Új Dunatáj rovatvezetője.

2007 a Die Hard 4.0 éve Bruce Willisnél, Kukorelly a magyar íróválogatottban csillogtatja futballtudását.


Fotó: Northfoto / MTI

2010-ben Bruce Willis már finoman utal a Kukorelly-rokonságra a Két kopper című filmjével; Kukorelly ebben az évben szerez országgyűlési mandátumot.

2012: Bruce Willis Budapesten; Kukorelly is.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik