Kultúra

Ott leszünk a foci-Eb megnyitóján

Igaz magyar futballista nem lesz az idei foci-Európa-bajnokságon, de már a megnyitón is lesz, aki képviseli Magyarországot.

Kassai Viktor és asszisztensgárdája mellett már a megnyitón is lesz magyar az Európa-bajnokságon. György Ádám zongoraművész – aki korábban Ismeretlen zongorista néven koncertezett idehaza – június 8-án az Eb megnyitóján lép fel Varsóban!

Különleges műsorát a televízióban várhatóan 300 millióan kísérik majd figyelemmel világszerte. Az egyébként a futballban is jártas magyar művész nemzetközi csapattal készül az Eb megnyitójára.

Varsóban természetesen Chopint fog játszani, míg a megnyitó zenéje Chopin-motívumokra épül. „Valami olyat szerettünk volna alkotni, amellyel a Chopin által képviselt klasszikus zenei hagyományokat be tudjuk vinni a sportesemények világába. Klasszikus zenész vagyok, ezért Chopin művét változatlanul játszom ebben az igencsak szokatlan miliőben. Szerencsére az alkotócsapat is hisz az elképzeléseimben. A küldetés nemcsak arról szól, hogy két teljesen eltérő világot kapcsolunk össze, hanem a klasszikus zenét is népszerűsítjük ebben a különleges környezetben. Ez az igazi kihívás számomra.”

György Ádám alkotótársa az olasz származású Karmatronic DJ. Erre az alkalomra közösen írt dalukat adják elő több száz táncos kíséretében. Munkájukkal hozzájárulnak egy új zenei világ létrejöttéhez, miközben saját zenei identitásukhoz is hűek maradnak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik