Kultúra

A tévében: hangyák, hoki, hangjegy

Egy romantikus film és egy misztikus Stephen King-feldolgozás mellett zenei, biológiai és sportcsemegék várnak ránk ezen a szombaton.

17:45, m2, A hangyák mindent tudnak
A sok városlakó életét megkeserítő, legendásan szervezett és a súlyukhoz képest izompacsirta hangyák életét tárja fel 12 perces epizódokban ez a magyar gyártású ismeretterjesztő film, mely olyan jól sikerült, hogy nagy nemzetközi tévécsatornák is megvásárolták.

19:10, Viasat3, Kutyátlanok kíméljenek
Szinte már vígjátéki alműfajnak is nevezhetnénk a házassági-hirdetést-más-nevében-feladós-majd-kalandozós filmeket, melynek internetes társkeresőre modernizált formában látható egy példánya. Diane Lane, a jó karban lévő negyvenes (a filmben harincast alakít) színésznő által megformált Sarah nevében serénykednek a családtagok, hogy megtalálják neki az igazit, és ahogy lenni szokott, a hosszú aszály után rögtön két férfi is felbukkan – egyik a hirdetésre (John Cusack), másik pedig csak úgy (Dermot Mulroney).  

20:15, sport2, Jégkorong A-csoportos VB, Svédország-Csehország
A Divízió I után most itt a legjobbak VB-je, melyet Svédország és Finnország közösen rendez. A 16 csapat először két csoportba szedve játszik körmérkőzéseket, majd a két legjobb négy csapat egyenes kieséses rendszerben folytatja, és az alsóbb régiókban is megindul a küzdelem a Divízió I/A-ba való kiesés ellen. A házigazdákat bizonyára doppingolja majd a közönség, és a hagyományosan nagyokat sem kell majd félteni. A ma esti meccsen a svédek mutatkoznak be a közönségüknek, a csehek pedig megpróbálják elkerülni a nagy pofont – látványos meccs lesz. 

21:00, Viasat3, Álomcsapda
Eredeti könyv: Stephen King, forgatókönyv, rendezés: Lawrence Kasdan, A birodalom visszavág és A jedi visszatér forgatókönyvírója – nem gyenge szekció. A történetben négy különleges képességű barát találkozik egy idegennel, akinek közelségébe páran belehalnak, egy közülük azonban megmentheti a világot. Stephen King-regényt megfilmesíteni eddig jól csak a legnagyobbaknak sikerült (pl. Stanley Kubrick), ezért valószínűleg a regényt nem ismerők körében lesz sikeres ez a feldogozás is Morgan Freemannel a főszerepben. 

21:40, Duna TV, The Qualitons
A végére pedig egy kis zene, sőt látvány, összművészeti őrület, dzsesszzenészek randevúja Kovács Katival, a Bergendyvel, a magyar pop-rock hagyományaival és némi punkos hevülettel – 110 perc ízelítő egy koncertből.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik