Kultúra

Nem nyit meg ma a gigantikus Budapest Park

A főváros legnagyobb szabadtéri szórakozóhelyének elmarad a csütörtök estére beharangozott megnyitója - közölték a szervezők.

A közel 12 000 látogatót befogadni tudó Budapest Parknak a kerületi jegyző nem adta meg a használatbavételi engedélyt a nyitás előtti utolsó pillanatban – közölte a helyet üzemeltető Kultúrtér Kft.  A „zenés-táncos rendezvények tartására” vonatkozó engedély hiányában a Park szervezői úgy döntöttek, hogy a Parkot nem nyitják ki. A Nagyszínpad hazai és nemzetközi koncertjeit egyelőre lemondják – írták közleményükben. Magyarázatul annyit közöltek: a nagyrendezvények tartásához szükséges engedély kiadásának elakadásáról ma délután 2-ig hivatalos információt sem a jegyzőtől, sem a Ferencvárosi Önkormányzat illetékeseitől nem kaptak. A jegyzőhöz személyesen bejutni nem tudtak, a jegyzői titkárságtól jövő hét hétfőre kaptak időpontot a személyes konzultációra, ezért döntöttek a halasztásról.

A váratlan fordulatot azért sem értik a szervezők, mert az építési hatóság aláírta a szakhatósági bejárás jegyzőkönyvét, nem tett észrevételt, és nem emelt kifogást  illetőleg a múlt héten a Tűzoltóság és az ÁNTSZ kiadta a nyitáshoz az engedélyeket.

A ferencvárosi jegyző szerint viszont több aggály is felmerült a Park működésével kapcsolatban. Nagy Hajnalka egyebek mellett azt közölte, hogy a rendőrség köz- és közlekedésbiztonsági szempontból is aggályosnak tartja a rendezvényhelyszínt. Közvetlen parkolási lehetőség hiányában a gépjárművek megállása veszélyeztetheti ugyanis a környéken közlekedők biztonságát. Ugyancsak a rendőrség jelezte, hogy a tervezett beléptető kapunál torlódások alakulhatnak ki, ami a testi épség megóvása szempontjából szintén aggályos. A hatósági állásfoglalás kevesli a tervezett biztonsági személyzet létszámát és kifogásolja azt is, hogy egy esetleges vészhelyzet esetén a négysávos Kvassay úti szakaszra és a hatsávos Soroksári útra “ürítenék” a tömeget.

A jegyző közleményében kiemelte: az engedélyeztetési eljárások pedig még folyamatban vannak, legkésőbb május 29-ig kell döntést hozni az ügyben.

Az üzemeltető közlése szerint a nyitóhétvégére a Park területén lévő két kis helyszínt, a zártkörű „Hoppá” klubot és az underground és az elektronikus zenei műfajok fedett helyszínét, a Pop-Art Electronicot nyitják csak meg a közönség számára, ahova a látogatók csak limitált létszámban, maximum 1000 főig, érkezési sorrendben kerülnek beengedésre.

Richard Dorfmeister, aki eredetileg a nagyszínpadon koncertezett volna csütörtök este, egy kisebb helyen lép fel.

A Park nagy riválisa, a Zöld Pardon szintén vitatott körülmények miatt egyelőre szintén vár a használatbavételi engedélyre a Duna budai oldalán.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik