Kultúra

Így lehet fél áron Sziget-jegyet szerezni

Ha már voltunk háromszor a Sziget-fesztiválon, és ezt igazolni is tudjuk, idén fél áron juthatunk belépőhöz. Aki mind a 19-en ott volt, ingyen mehet be.

20. szülinapját ünnepli a Sziget, az eddigi 19 fesztiválon mintegy ötmillióan fordultak meg. A jubileumi rendezvény szeretné a törzsszigeteseket is „felköszönteni”. 50 százalékos kedvezménnyel veheti meg az a hetijegyét, aki valamilyen módon igazolja, hogy már legalább három korábbi Szigeten részt vett.

„Május 2. és július 15. között egy saját névre szóló érintésmentes (PayPass) OTP Maestro Fesztiválkártyát kapnak azok, akik a www.mienkasziget.hu blogoldalra feltöltik korábbi karszalagjaik fotóit vagy más módon, például videókkal, sztorikkal kétség kívül igazolják, hogy már legalább három évben kint jártak a Szigeten” – jelentette be Gerendai Károly, a Sziget Szervezőiroda ügyvezetője. A regisztráció és a „bizonyítékok” beküldése, azok ellenőrzése és jóváhagyása után válik jogosulttá a látogató a kedvezményre.

A Szigeten valamennyi MasterCard vagy Maestro PayPass bankkártyával lehet fizetni. Idén is marad a tavaly már alkalmazott Metapay fesztiválkártya, az akár szintén 50 százalékos csoportos diákkedvezmény, a percalapú mobiltelefonos belépő és a félárú jegy 23 óta utáni belépés esetén.

Természetesen azoknak a visszatérő látogatóknak sem kell kétségbe esniük, akik már megvették a bérletet, hiszen ha beküldik a „bizonyítékokat”, bemutatják a kódot és a nevükre szóló OTP Maestro vagy MasterCard PayPass bankkártyát, a jegyár különbözetét visszakapják, tehát végül ők is csak 31.500 forintot fizetnek az ottalvós vagy 27.500 forintot a hazamenős bérletért.

„Egy olyan rendszert kellett kidolgoznunk, ami biztossá teszi, hogy a jogosulatlan jegyüzérek nem tudnak visszaélni ezzel a jelentős kedvezménnyel” – tette hozzá Gerendai. – „Mindamellett ez egy olyan renkívüli lehetőség, ami miatt mindenképpen megéri végigjárni ezt az egyébként nem túl bonyolult folyamatot.” Aki pedig minden kétséget kizáróan igazolni tudja, hogy az összes eddigi Szigeten látogatóként részt vett, annak ingyen lesz a huszadik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik