Kultúra

A Csík zenekarral kezd a Sziget

Kovács Kati, Szörényi, Bródy, Presser és Hobo is a színpadon lesz a mínusz egyedik napon.

A Csík zenekar lép fel a Sziget mínusz egyedik napján, augusztus 6-án a Nagyszínpadon – olvasható a fesztivál honlapján.

A majd’ háromórás koncerten a magyar beat- és rocktörténelem olyan legendáival közösen adják elő feldolgozásaikat, mint Szörényi Levente, Bródy János, Presser Gábor, Földes László és Kovács Kati – de természetesen a Csík-koncertekről szinte „elmaradhatatlan” Kiss Tibor, Lovasi András és Ferenczi György is színpadra lép.

A huszonnégy évvel ezelőtt Kecskeméten megalakult Csík zenekar kezdetben főleg a táncházas körökben volt ismert, koncertzenekarként az ezredforduló környékén futott be, de a 2000-es sydney-i nyári olimpiai játékok megnyitóján már a magyar népzene egyik reprezentánsaként lépett fel.

2001-ben A kor falára című albuma címadó számában szvingbe úsztattak át egy magyarpalatkai dallamot, majd a 2005-ös Senki nem ért semmit című albumon – a felvidéki, békési és erdélyi muzsikák mellett – három Kispál és a Borz-számot is feldolgoztak, 2008-ben pedig a Quimby “Most múlik pontosan” számával arattak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik