Kultúra

A tévében: Szent Antal, bosszú, Muhhammad Ali

Nagypénteken egy szent, egy bokszoló, egy vérbosszú, a tenger és Antall József élete által gondolkodhatunk el a létről, hitelességről.

20:40, m1, Páduai Szent Antal – A szó, mely éget
Szent Antal a katolikusok egyik legnagyobb szentje, pedig csak 36 év adatott meg neki a példa mutatására. A véletlen (Gondviselés) által alakított életútja során térytett eretnekeket, vitázott, érvelt, szónokolt – életét ez az olasz film dolgozta fel.

21:00, film+, Halálos leszámolás
Komor film: egy férfi szemtanúja lesz, hogy egy banda rituális gyilkosságot követ el a fián. Bosszút áll, ám kiderül, még nagyobb bajba sodorta magát és családját. James Wan nem a romantikus filmekről híre: öt filmjéből háromban ott a gyilkos vagy a halálos kifejezés, a maradék kettő pedig egy szerszám: Fűrész, Fűrész 3. Szóval ne várjon senki nagy hepiendet. A főszerepben Kevin Bacon, Kelly Preston, John Goodman. 

21:20, Spektrum, UniverZoom: Amikor a Föld diktál
Rakonczay Gábor vagy a Titanic története után senki nem kételkedik a tenger, az óceánok erejében – erről beszéél ma részletesen, a földi élet kialakulásában betöltött szerepét is kiemelten kezeően ez a műsor. Tengeribeteségre hajlamosak válasszanak mást. 

22:00, Discovery Channel, A teljes ember: Muhammad Ali
Nemcsak az egyik legnagyobb bokszoló volt, hanem jelkép, a fekete büszkeségé meg persze a sportolóié is – ő törte meg az addigi szerénykedő nyilatkozói hagyományt. Én vagyok a legnagyobb, hirdette, és ez igaz is – az egykori Cassius Clay még öregségére is képes volt példát mutatni, ahogy Parkinson-kórját kezeli.

22:20, m2, Megkésett memoár
Az első miniszterelnöke volt a rendszerváltó Magyarországnak, akit rengetegen támadtak, kritizáltak, de mára már úgy tűnik, nem követték méltó utódok. Antall József életét dolgozza fel ez a portréműsor, amelynek első részét ma, nagypéntek este láthattjuk.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik