Kultúra

Népítélet: a Munkaügyek eddig nem hódít

Nem kell az újabb köztévés sorozat a nézőknek, ellenben vevők Várkonyi Andrea delfinoktatói másodállására. Az m1-et a Forma-1 menti meg.

A héten a köztévé újabb sorozatokat indított útjára, a TV2-n elindult a celebeket munkára fogó Másodállás, illetve Lakatos Márk Én is szép vagyok című önértékelés-kikalapáló, és egyben divat-, életmódcélirányos magazinja. Mégpedig szerda éjjel fél 12-kor – az éjjeliőrök azóta mindig vigyáznak rá, hogy adjanak magukra, és hordjanak valami egyéni kiegészítőt. Szóval ez a műsor tipikus délutáni műfaj háziasszonyoknak, nem látom értelmét az éjjeli száműzetésnek. Az ismétlés szombat délben már egy fokkal jobb ötlet. 225 ezer ember nézte a műsort szerdán, 76 ezren pedig az ismétlést.

A Másodállás alapvetően a celebek iránti ellenérzésre kéne, hogy épüljön, akkor működne – lássuk, hogy söpör utcát X, hogy intéz ügyet Y, hogy hord ki levelet Z. Ehhez képest az első műsorban Várkonyi Andrea és még valaki delfineket oktat egy karib-tengeri szigeten… Basszus, most aztán tényleg belekóstolnak a mindennapok gályázásába. Szóval celeb-, öncsatornafényezés ez inkább, mint társadalmi igényeket kiszolgáló szórakoztató műsor. Amelynek 16:05-ös kezdése azért jelzi, hogy ebben sincs annyi erő, energia, hogy egy kockázatosabb műsorsávot kapjon – mondjuk úgy, illusztrációs reklámfilmmel állunk szemben. A műsort azért megnézték 190-200 ezren, amivel a TV2 a Coolt és az m1-et is lehagyta a műsorsávban, csak az RTL Klubot nem tudta megelőzni.

Egyébként utóbbi csatorna magabiztosan vezet, a 18-49-es korosztály legnézettebb műsorai közül a múlt héten az első nyolc a csatornáé volt, a kilencedik pedig a köztévéé: a maláj Forma-1-es Nagydíj. A Csillag születik jó százezer nézőt ver a második helyezettre ebben a korosztálycsoportban. A Megasztár már épphogy csak eléri a 900 ezres össznézőszámot, ami még mindig nem veszélyezteti a péntek esti műsorsávban elért elsőségét, de nem az elégedettség jele, hogy hétről hétre százezres tábort veszít a műsor. 

A köztévén a Magyarország, szeretlek! elég népszerű lett, 814 ezer nézővel vasárnap este még a TV2 közelében van a csatorna, majd jön a Munkaügyek (egy új és az előtte lévő epizód, így, ilyen sorrendben), ami beszakítja a nézettséget – 210 ezerre esik, tehát hatszázezres a veszteség, majd az ismétlés végére (22:25) 60 ezer néző marad a csatornán (ehhez képest a Viasat3 növelni tudja 22:00-ra a nézettségét majdnem 180 ezerre). A közönség nem vevő a magyar Hivatalra egyelőre. A Marslakók pedig nagyjából napi 300 ezer embert köt le.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik