Kultúra

A tévében: ember másállapotokban

Nehézségi erő gyötörte F-1-es pilóták, drogcsapdában a díler, hallucinogének a gyógyításban, kószál egy félholt lélek - fura emberi helyzetek.

Kapcsolódó cikkek

20:30, m2, Forma-1, Maláj Nagydíj, időmérő edzés
Lement az első futam, kiderült, a McLaren és a Red Bull között nagy harc alakul ki, míg a Ferrari egyelőre nem tud beleszólni a versengésbe. Vajon most is Button és Hamilton lesznek a fő esélyesek, vagy a maláj pálya másnak kedvez?

21:30, TV2, Torta
Mi lehet kínosabb annál, ha a drog, amit el kell adnunk, egy másik drogbáró tulajdona? Az, hogy ha nem adjuk el, akkor kicsinál az egyik. Ebből a feszengető érzéséből kéne szabadulnia Mr. X-nek (Daniel Craig), ebben a Matthew Vaughn által rendezett filmben – amely a színész első rendezése volt. 

22:00, National Geographic, Sámán doktor meggyógyít téged: Hallucinogén gyógymódok
A könnyű drogo kapcsán mindig elhangzik, hogy gyógyszerként, kis mennyiségben hasznosak. De tényleg? Piers Gibbon tévés személyiség utánajár a dolgoknak, és elutazik Peruba, hogy kipróbáljon némi természetes gyógymódot – így lehet drogozni ismeretterjesztés címszó alatt. 

23:00, Filmmúzeum, A légy
David Cronenberg mostanában egyre változóbb minőségű filmeket készít, a héten a mozikba kerülő filmje, a Veszélyes vágy például már egészen tévéfilmes lett. Pedig az átváltozás nagy mestere, a lélektan tudora klasszikusokat tett le az asztalra. Mint ez itt. A főhős Seth Brundle (Jeff Goldblum) teleportálókabinokkal kísérletezik. Az egyik utolsó kísérletnél magát teleportálja az egyikből a másikba, de a gépbe beszáll egy légy is. Így a két lény együtt teleportálódik, és ennek végzetes következményei lesznek. 

23:40, RTL Klub, Láthatatlan
Gaspar Noé Enter the Void című filmje egy kallódó lélek szemszögéből meséli el a történetet, és ez a film is valami hasonlót csinál: egy diákot vernek ellenlábasai félholtra, és ebbéli lebegésében kell végignéznie, ahogy anyja és a rendőrség a keresésére indul. Ha nem árulja valahogy el magát, késő lesz, és végképp átkerül a túlsó oldalra. A film rendezője, David S. Goyer érdekes pályát mondhat magáénak: ő írta Nolan-féle Batman-filmek forgatókönyveit, de neki köszönhetjük a kínosan gyatra A szellemlovas 2. könyvét is – és még számos B-akciófilmét is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik