Kultúra

Budapesten játszik a Duran Duran

Június 28-án a Papp László Sportarénában lép fel a nyolcvanas évek brit sikeregyüttese.

A Duran Duran jelenleg Ausztráliában tartó turnéján a négy eredeti tag – John Taylor basszusgitáros, Roger Taylor dobos, Nick Rhodes billentyűs és Simon Le Bon énekes – mellett Dom Brown gitáros szerepel.

A csapat a koncertsorozaton a 2010-ben megjelent legutóbbi album, az All You Need Is Now dalai mellett a nyolcvanas-kilencvenes éveket meghatározó slágereit játssza, köztük a Girls On Film-et, a Riót, a Planet Earth-t, a Hungry Like The Wolf-ot, a The Reflex-et, a Notorious-t, a Come Undone-t és az Ordinary World-öt – közölte a budapesti koncertet szervező Live Nation.

Két évvel ezelőtt megjelent albumuk, az All You Need Is Now egyfajta visszatérés a gyökerekhez, a Duran Duran legsikeresebb zenei világához. A címadó dal mellett a Girl Panic! és a hozzá készített látványos videó, amelyben a híres szupermodell-nemzedék tagjai – Naomi Campbell, Yasmin Le Bon, Eva Herzigova és Cindy Crawford – szerepelnek, ismét előtérbe helyezte a csapatot.

Az elmúlt években a Duran Duran hat tekintélyes életműdíjat is kapott (MTV, Brit Awards, Ivor Novello, Spanish Ondas, Q és GQ Magazin).

Az együttes hét éve játszott legutóbb Budapesten.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik