Kultúra

Két ünnep között fesztivál

Március 15-én kezdődik és virágvasárnapig tart az idei Szentendrei Tavaszi Fesztivál.

A kulturális programsorozat középpontjában a zene áll. A társművészeteket többek között a színház, a tánc és a képzőművészet képviseli, ez utóbbi legnagyobb eseménye az újra megnyíló MűvészetMalom lesz. Juhász Károly, a Szentendrei Kulturális Kft. művészeti vezetője azt mondta: a tavaszi fesztivál a tematikussá alakulásával csatlakozott a város többi nagyrendezvényéhez.

Az idei esemény központi szereplője a zene lesz, a fellépők között található Tímár Sára Junior Prima díjas népdalénekes, a délszláv népzenét játszó Söndörgő együttes, a Musica Beata és Wolf Kati. A nagyobb koncertek, így a virágvasárnapi hangverseny mellett számos zenei esemény lesz városszerte. A táncot a Szentendre Táncegyüttes képviseli és nagyszerű színházi előadások is érkeznek: a Csíksomlyói magyar passió mellett a Gyógyír északi szélre című kétszemélyes kamaradarab lesz látható.

A gyerekeknek a Duna-parti művelődési ház külön is készül programokkal, a kicsiknek szóló foglalkozások mellett báb- és mesejátékok várják őket a hétvégeken. “A fesztivál ideje alatt nyit meg egy év után újra a MűvészetMalom, méghozzá egy különleges kiállítással, amellyel, mint az intézményt irányító Pest Megyei Múzeumok Igazgatóságának munkatársai fogalmaztak, már régóta adósak voltak” – közölte Juhász Károly. A képpé formált város című tárlat a szentendrei festők őstémáit bemutatja be.

A virágvasárnapig tartó fesztivál valójában nem is 18 napos, mert lesz “mínusz egyedik” és nulladik nap is, sőt még egy kicsit folytatódik is – hívta fel a figyelmet a művészeti vezető. Kedden Fábián Juli és a Borbély Műhely fogadja a közönséget, szerdán pedig a 40 év művészeti eseményeinek plakátjait bemutató Szentendretro című kiállítás nyílik meg a P’Art Moziban. Nagypénteken különleges misztériumjátékkal várják az érdeklődőket a kőhegyi menedékház előtti réten Kőhegyi passió címmel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik