Kultúra

Depardieu játssza a szexbotrányba keveredett DSK-t

Gérard Depardieu azért alakítja Dominique Strauss-Kahnt Abel Ferrara filmjében, mert "nem szereti" a Nemzetközi Valutaalap volt vezérigazgatóját.

 

A híres francia filmszínész erről a Svájci Rádió és Televíziónak (RTS) beszélt. “Azért csinálom meg, mert nem szeretem őt” – mondta, amikor az RTS arról kérdezte, miért vállalta el a szerepet.

“Nem túl kedves” – mondta DSK-ról a színész. “Úgy hiszem, olyan, mint minden francia: kissé arrogáns. Különben sem szeretem túlságosan a franciákat…. Ő nagyon francia, arrogáns, öntelt, eljátszható” – tette hozzá.

Nincs szó arról, hogy DSK személyiségébe bújjon, aki egyáltalán nem hatotta meg, amikor a vádlottak padján ült New Yorkban – mondta még Depardieu.

Abel Ferrara amerikai filmrendező nemrégiben jelentette be, hogy a nyár előtt filmet akar forgatni a volt IMF-vezér szexbotrányáról, amelyben DSK-t Gérard Depardieu, feleségét, Anne Sinclaire-t pedig Isabelle Adjani játssza.

Strauss-Kahnt, akit Nafissatou Diallo, a New York-i Sofitel szálloda szobalánya nemi erőszakkal vádolt meg, felmentették a bűnvád alól, a polgári per folytatódik. A 62 éves volt IMF-vezető, volt francia gazdasági csúcsminiszter ellen Franciaországban üzletszerű kéjelgés elősegítésében való bűnrészesség és hűtlen kezelés bűntette miatt emeltek nemrégiben vádat.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik