Kultúra

Fórum Mosonszolnokon az osztrák szélerőműparkról

Mosonszolnokon osztrák oldalon épülő szélerűmű parkról tartanak ma (6-án) lakossági fórumot.

 

Nyilvános fórumot tartanak ma a Nickelsdorf/Miklóshalma közelébe tervezett szélerőmű park környezeti hatásvizsgálati eljárása keretében. A beruházás hatásterülete várhatóan több határ menti magyar település, Várbalog, Jánossomorja, Mosonszolnok és Hegyeshalom önkormányzatának területét is érinti.A

Fertőzugtól északra fekvő Nickelsdorf mellett szélerőmű park építését tervezi a Vieghofer Windmanagement. A létesítmény a tervek szerint 9 darab, egyenként 3 MW teljesítményű Enercon E-101 típusú erőműből áll majd.

 

A tervezett beruházással érintett magyar települések lakói és a társadalmi szervezetek a nyilvános fórumon feltehetik kérdéseiket. A nyilvános fórum 2012. március 6-án (kedd) 15 órakor kezdődik a mosonszolnoki Művelődési házban. A rendezvényen magyar-német nyelvű tolmácsolást is lesz.

Az érintettek az eljárás során a kérelembe és mellékleteibe az Észak-dunántúli Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség ügyfélszolgálati irodájában ügyfélfogadási időben tekinthetnek be.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik