Kultúra

Népítélet: Attila a király, Aladdin a magyarverő

A VV5 behúzta pályafutásának utolsó hetét, még a Megasztár is kapitulált, a magyar filmek pedig nem bírtak Aladdinnal.

Végérvényesen itt a tavasz, amit az is bizonyít, hogy a VV5 lakói kibújtak barlangjukból – Attila pedig mézet is talált. A kukkolda utolsó hete letarolta a nézettségi listákat: a VV5 utolsó öt adása befért a legnézettebb harminc műsor listájára, s a döntő lett az első a négy éven felüliek kapcsolgatási szokásairól árulkodó listán. 1498 millió nézője volt, de egy ilyen hosszú műsor esetében még árulkodóbb, hogy 3,5 millióan néztek bele – az elég jó. Úgyhogy a műsor végén a valahai Szomszédok zenéjére emlékeztető elköszönő, melankolikus dallam és a lekapcsolódó stúdiófények jogosan idézték meg Etus, Magenheim doktor, a lakótelep világát.

A TV2 épp ezért nem volt boldog: először fordult elő (a harmadik adásnál), hogy a Megasztárt legyőzte a VV5, igaz, ez várható volt – a péntek estét fej-fej mellett, de végül a VV5 nyerte. A Megasztár csak 14., a 18-49-es korcsoportban csak 5. lett.
Itt az első helyet egy nem várt fejlemény szerezte meg, a Disney 1992-es Aladdin című filmje. Igaz, “harcolnia” két magyar filmmel kellett: Mészáros Márta Utolsó jelentés Annáról című Kéthly Anna-filmjével (mely a 670 ezres Híradó után rögtön kétszézezres visszaeséssel indult, a film végéig csak 137 ezren tartottak ki, majd igen ritkán látható módon a 22:00-kor kezdődő A mások élete nézőserege 160 ezerre duzzadt), illetve a TV2 Igazából apa romantikus közönségfilmes izéjével, mely 611 ezerről 435 ezerig küzdötte le magát a végefőcímig. Ebben a mezőnyben egy Disney-klasszikusnak nyernie kell, jellemző módon a 18-49-es korosztályban elért eredménye (690 ezer) is sokkal jobb volt a két magyar film össznézettségben elért számadatánál.

Hogyan tovább? Meglátjuk, a főleg kvízműsorokra építő RTL Klub-os tavaszi műsorrend mire lesz elég – én a legkíváncsibb a mindennapok embereinek ügyességére építő 1 perc és nyersz! eredményeire vagyok.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik